ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ!

Διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηλεκτρονικής Αίθουσας Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που διεξήγαγε η Ε.Ε.Π.Ε.Κ

 Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικασία κρίσης και αξιολόγησης των Ηλεκτρονικών αιθουσών Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ηλεκτρονικής Αίθουσας Ασύγχρονης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης που διεξήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ).

Περισσότεροι από 150 συνάδελφοι όλων των βαθμίδων  & ειδικοτήτων από όλη την Ελλάδα, -συμμεριζόμενοι τη χρησιμότητα και την αξία της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης κατά την περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης υγείας που διανύουμε- ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Ε.Ε.Π.Ε.Κ  και υπέβαλαν προς τυφλή κρίση από το σώμα της Επιτροπής Κριτών της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού αποτέλεσε η διάχυση και η επιβράβευση κάθε καινοτόμας προσπάθειας και δράσης των Ελλήνων Εκπαιδευτικών, που αποσκοπεί στη διατήρηση της διαπροσωπικής επικοινωνίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω διαδικασιών ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, την επανάληψη και εμπέδωση της ύλης, αλλά και γενικότερα στην επίτευξη των στόχων της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Μεταξύ των κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία αξιολογήθηκαν οι Ηλεκτρονικές Αίθουσες, συγκαταλέγονται η οργάνωση της μαθησιακής διαδικασίας, η επικοινωνία με τους μαθητές, η αξιοποίηση υπαρχόντων μαθησιακών πόρων, η πληρότητα της ηλεκτρονικής αίθουσας, η ποικιλομορφία και καταλληλότητα του εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και οι μέθοδοι αξιολόγησης – ανατροφοδότησης των μαθητών.

Βασικό χαρακτηριστικό του Διαγωνισμού αποτέλεσε το υψηλότατο επίπεδο των συμμετεχόντων, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τις εξαιρετικά υψηλές βαθμολογίες των κριτών, τιμές οι οποίες για έναν μεγάλο αριθμό αιθουσών άγγιξαν την κορυφή!

Οι διακριθέντες εκπαιδευτικοί ανά κατηγορία είναι οι παρακάτω:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΣΧΟΛΕΙΟ / ΙΔΡΥΜΑΒΡΑΒΕΙΟ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
ΠΑΤΣΙΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗOΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΧΑΡΑΥΓΗΣ1ο
ΦΡΑΓΓΕΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ2ο
ΜΠΟΥΛΙΕΡΗΣ ΘΩΜΑΣ17O ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ3ο
ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΝΤΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ3ο (ισοβαθμία)
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΖΩΗ-ΧΑΡΑΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΕΑ1ο
ΛΥΡΗ ΝΑΤΑΣΑΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ2ο
ΜΑΜΑΛΗ ΕΛΕΝΗ2O ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ3ο
ΤΣΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ3ο (ισοβαθμία)
ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (Αλεξόπουλος Δ., Βαβέτση Χ., Σπαλιώρας Κ., Τσιμέκα Μ.)ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ1ο
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,2ο
ΤΣΙΧΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ3ο

Όλοι οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της κρίσης της ηλεκτρονικής τους αίθουσας, ενώ στους διακριθέντες θα απονεμηθούν  Δωροεπιταγές και Βραβεία Συμμετοχής.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης -και αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τις αξιέπαινες προσπάθειές τους- μέσω αυτού του πρωτοποριακού Διαγωνισμού, οι καινοτόμες δράσεις των Ελλήνων εκπαιδευτικών αφενός μεν διαχέονται σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, αφετέρου δε αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση προς όλους τους εκπαιδευτικούς, συμβάλλοντας –με έναν ακόμη τρόπο-στην εδραίωση της ΕΕΠΕΚ ως τη μεγαλύτερη Κοινότητα Μάθησης στην Ελλάδα!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com