ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με σταθερό βηματισμό και γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λαρισαίων.
Πέραν των γνωστών έργων αναπλάσεων δρόμων που έχουν υλοποιηθεί και υλοποιούνται (Ιουστινιανού, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Αιόλου) ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης υπέγραψε σύμβαση για το β’ μέρος της κυκλοφοριακής μελέτης εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Denco transport κ. Χρ. Ριζομυλιώτη.

Η περιοχή μελέτης της νέας σύμβασης που υπεγράφη περιλαμβάνει:

• τον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης της Λάρισας δηλαδή τις οδούς Λαγού – Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) και το μη διανοιγμένο τμήμα του – Γεωργιάδου – Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου

• το σύνολο της περιοχής που περικλείεται μεταξύ των οδών Λαγού – Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας) και το μη διανοιγμένο τμήμα της περιοχής – Γεωργιάδου – Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Ανθίμου Γαζή – Κύπρου – Νικηταρά – Αυξεντίου

• τις οδούς Ζωοδ. Πηγής – Ρόδου – Ολύμπου – Διονύσου της περιοχής των Αμπελοκήπων

(Οι περιοχές που θα μελετηθούν αποτυπώνονται στα έγχρωμα τμήματα του επισυναπτόμενου χάρτη)

Η συμβατική αμοιβή της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 172.500, χωρίς Φ.Π.Α.

Ετσι το επόμενο διάστημα, ο Δήμος θα παραλάβει από τους αναδόχους νέες μελέτες εφαρμογής για δρόμους στο κέντρο της πόλης. Οι νέες μελέτες θα αφορούν τον γεωμετρικό σχεδιασμό οδών, την διαμόρφωση κόμβων, πεζοδρόμων ποδηλατοδρόμων, οδών ήπιας κυκλοφορίας, την οριοθέτηση χώρων στάθμευσης κ.λ.π. ενώ θα περιλαμβάνει την μελέτης σήμανσης.

Τονίζεται ότι η ύπαρξη μελετών εφαρμογής αποτελεί προϋπόθεση για το Δήμο προκειμένου να διεκδικήσει έγκαιρα χρηματοδότηση (για την υλοποίηση έργων) από Εθνικούς χρηματοδοτικούς μηχανισμούς και μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, Πράσινο Ταμείο, ΕΣΠΑ κ.λ.π.).

Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστη και ο αν. διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ