11 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες το διάστημα 4 μηνών διακίνησαν 55.000 αφορολόγητα πακέτα

Εξακριβώθηκε, έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η δράση δύο ομάδων, τα μέλη των οποίων σύμφωνα με την αστυνομία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (25-09-2020) στην περιοχή του Αμπελώνα Λάρισας, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα – μέλη των  δύο ομάδων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 29-05-2020 έως χθες (25-09-2020), οι δύο εγκληματικές ομάδες είχαν οργανωθεί με σκοπό την προμήθεια, την αποθήκευση και την περαιτέρω διάθεση καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, χωρίς να καταβάλλουν τις απαιτούμενες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις στο ελληνικό Δημόσιο και αποκομίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Πιο συγκεκριμένα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δράστες το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα διέθεσαν προς πώληση -55.000- αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και -2.600- συσκευασίες αφορολόγητου καπνού, αποκομίζοντας παράνομο όφελος που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των -95.500- ευρώ.

Κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -3.310- πακέτα τσιγάρων και -512- συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, καθώς και το συνολικό χρηματικό ποσό των -9.470- ευρώ.

Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν επτά (7) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ