64 ΝΕΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  LEADER

Την ένταξη 64 νέων  επενδυτικών σχεδίων, συνολικής δημόσιας δαπάνης 7,96 εκατομμυρίων ευρώ, στο πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το πρόγραμμα που στο νομό Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΕΝΟΛ Α.Ε., οδηγεί σε ιδιωτικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 14,8 εκατομμυρίων ευρώ,  για τη στήριξη της τοπικής ανάπτυξης σε αγροτικές περιοχές και τη δημιουργία  θέσεων εργασίας.

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ και  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, 2014-2020, σχεδιάσαμε και πετύχαμε την ένταξη 64 νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Π.Ε. Λάρισας, με χρηματοδότηση 7,96 εκατ. ευρώ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστώ τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα για τη χορήγηση χρηματικής  υπερδέσμευσης, που  μας έδωσε τη δυνατότητα να εντάξουμε  πολύ μεγαλύτερο αριθμό προτάσεων από όσες προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός  και να στηρίξουμε στην πράξη την  ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τα  τοπικά προγράμματα LEADER χρηματοδοτούν επενδύσεις ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας στις αγροτικές περιοχές της χώρας, στη βάση ενός ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για την ενίσχυση της κοινωνικής τους συνοχής, την τόνωση του επενδυτικού περιβάλλοντος και τη συνολικότερη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Ειδικότερα, η ένταξη των πράξεων στον Πίνακα που ακολουθεί ανά Υποδράση, αφορά στο Υπομέτρο 19.2 «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων» (Ιδιωτικές Παρεμβάσεις)», του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER» του ΠΑΑ 2014-2020. Η συνολική δημόσια δαπάνη των πράξεων ανέρχεται σε 7.960.691,75 € και με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Για να δείτε τον πίνακα των έργων πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ