ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 17ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μηνύματα αλληλεγγύης και πλούσιες δράσεις στο 17ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία, όπου έδωσαν το παρών δεκάδες Λαρισαίοι, σε μια ιδιαίτερη και «σφιχτή» διοργάνωση λόγω κορωνοϊού.

Βιβλιοπωλεία, θεματικά περίπτερα, αλλά και συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία κέντρισαν το ενδιαφέρον, σε ένα Φεστιβάλ που άνοιξε τον διάλογο, συζητώντας με θέμα: «Αιγαίο: πεδίο θανατοπολιτικής και ανταγωνισμών – Αποδομώντας τους εθνικούς μύθους και τα εθνικά συμφέροντα».

«Η πανδημία αποκάλυψε τη χρεοκοπία του κράτους. Σε μια περίοδο που η κλιματική κρίση βαφτίζεται “θεομηνία” για να καλύψει παράπλευρες απώλειες και οι πρόσφυγες βαφτίζονται “εισβολείς” και στοιβάζονται  σε στρατόπεδα κολαστήρια τύπου Μόριας, εκείνο που διαπιστώνεται και καταγράφεται είναι ο κοινωνικός εκφασισμός. Ο μόνος δρόμος για να μην καταλήξουμε ανελεύθεροι είναι η αλληλεγγύη, η ανυπακοή και η αυτοοργάνωση», τονίστηκε στο πλαίσιο της συζήτησης, στην οποία μετείχαν ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Δημοσθένης Παπαδάτος , πολιτικός επιστήμονας και αρθρογράφος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ