ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και το Όλοι Μαζί Μπορούμε

Την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας έδειξε η Περιφέρεια Αττικής που σε συνεργασία με το εθελοντικό κίνημα «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συγκέντρωσε μέσα σε λίγες ημέρες τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που μεταφέρθηκαν με 22 φορτηγά αυτοκίνητα στην πόλη της Καρδίτσας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής της αποστολής αγάπης, παρέδωσε την βοήθεια στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, παρουσία  του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας, Περιφερειακών συμβούλων και Δημάρχων.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας:

«Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις. Η μεγάλη αυτή προσφορά είναι σύμβολο αλληλεγγύης ανάμεσα στις Περιφέρειες και ανάμεσα στους Έλληνες. Γιατί εδώ, μέσα σε καθένα  από τα 22 φορτηγά,  διεισδύει η αγάπη,  η αλληλεγγύη  και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες ανθρώπους που σε σύντομο χρονικό διάστημα συνεισέφεραν. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη που από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί μας. Ενδιαφέρθηκε, μαζί σχεδιάσαμε και οργάνωσε  αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Απέδειξε ότι η ταχύτητα, ο αυτοματισμός και η συνεργασία φέρνουν γρήγορα αποτελέσματα. Με  ταχύτητα μεγάλη, λύνονται τα προβλήματα. Σήμερα είναι εδώ για να δείξει ότι Όλοι Μαζί Μπορούμε. Οι ώρες είναι δύσκολες. Οι προσφορές συνεχίζονται, από επώνυμους και ανώνυμους, δίνοντας οξυγόνο ελπίδας και ανάσα προοπτικής».

Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης:

«Ο νομός Καρδίτσας δοκιμάστηκε με ένα μοναδικό τρόπο πριν λίγες ημέρες και η αλήθεια είναι ότι όλα όσα είδαμε είναι πρωτόγνωρα, με συνέπεια  απερίγραπτες καταστροφές απ άκρη σε άκρη του νομού. Σήμερα, μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια που προηγήθηκε υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και με αισθήματα ευγνωμοσύνης τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σε μια έκφραση μοναδικής ανθρωπιάς που έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή μας. Η πολιτεία με γρήγορα αντανακλαστικά ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή. Σήμερα είμαστε μάρτυρες της εθελοντικής προσφοράς και ενός κινήματος που έχει ανάγκη η σύγχρονη πραγματικότητα και η σύγχρονη κοινωνία. Όντως, Όλοι Μαζί Μπορούμε. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής για την πρωτοβουλία  που ανέλαβε σε συνεργασία με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός έχουν πραγματικό ρόλο στην πρώτη γραμμή».

Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής:

«Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά, τιμή και συγκίνηση γιατί αποδεικνύουμε όλοι μας ότι κανένας δεν είναι μόνος του, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, σε οτιδήποτε μπορεί να του συμβεί. Εδώ,  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα  και με τον εξαιρετικό συνάδελφο και  στενό φίλο Κώστα Αγοραστό ερχόμαστε να συμπαρασταθούμε στη δική του αγωνία που την εκφράζει εξ αφορμής των βίαιων αλλαγών του καιρού και των καταστροφών που προξένησαν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως είπε ο Υπουργός και εκλεκτός συνάδελφος γιατρός Κώστας Τσιάρας, είναι σίγουρο ότι η Πολιτεία έκανε ότι μπορούσε και θα κάνει και άλλα. Εμείς, ως Αυτοδιοίκηση, με τη συμπαράσταση των πολιτών, των Δήμων και του Όλοι Μαζί Μπορούμε, με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας μας, είμαστε εδώ για να δώσουμε ένα μήνυμα: Κανένας δεν είναι μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί και θα νικήσουμε και θα πάμε σε επανεκκίνηση για την ανάπτυξη της ίδιας της χώρας. Καλή δύναμη, χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι   σε αυτό τον όμορφο και ευλογημένο τόπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ