ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ

Ανακοίνωση της διοίκησης του συνδικάτου της Λάρισας

Κάθε χρόνο ζούμε με τον πιο τραγικό τρόπο της συνέπειες από την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων, που δεν βάζουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, αλλά εξυπηρετούν με συνέπεια τις ανάγκες κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, που έχουν ως συνέπεια την καλοκαιρινή περίοδο να καιγόμαστε και, με την πρώτη φθινοπωρινή βροχόπτωση να πνίγονται ολόκληρες περιοχές στη χώρα, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες που χάθηκαν μέσα στα λασπόνερα.

Τώρα χτυπήθηκε η Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, η Ζάκυνθος, η Ιθάκη, η Κεφαλονιά,. Πέρσι και πρόπερσι η Μάνδρα, η Ρόδος και άλλες περιοχές.

Η καραμέλα των «ακραίων ή σπάνιων» καιρικών φαινομένων χρησιμοποιείται για να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της πολιτικής της ΕΕ, που ακολουθούν με αποτέλεσμα να μένει ανοχύρωτη η ζωή της εργατικής τάξης των λαϊκών στρωμάτων με την πρώτη ψιχάλα.

Για όλες τις καταστροφές (πλημμύρες, φωτιές, σεισμούς) για τους κυβερνώντες και τους μηχανισμούς στήριξής τους φταίει οτιδήποτε άλλο εκτός από τους ίδιους και εδώ κυριαρχεί η ατομική ευθύνη. Η αιτία των καταστροφών που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχει σχέση ούτε με ακραία, ούτε με σπάνια καιρικά φαινόμενα. Ακραίες είναι οι πολικές που εφαρμόζουν, είναι η παντελής έλλειψη υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης.

Οι κυβερνήσεις και η πολιτική της ΕΕ έχουν στο επίκεντρο πως θα γεμίσουν με πακέτα και επενδύσεις τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Η χρηματοδότηση και τα περιβόητα προγράμματα ΕΣΠΑ δίνονται για να εξασφαλίσουν το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου, που θα τα εκμεταλλεύονται για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Στηρίζουμε έμπρακτα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στέλνοντας νερά σε πρώτη φάση στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και, συγκεντρώνοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας καθημερινά όπως ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας απαιτεί εδώ και τώρα:

Μέτρα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης.

Να αποζημιωθούν στο 100% για τις καταστροφές που υπέστησαν οι λαϊκές οικογένειες.

Απαλλαγή των πληγέντων από εφορία, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και δάνεια προς τις τράπεζες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ