Ο ΠΟΜΠΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Η επίσκεψη του εκπροσώπου του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, Μάικ Πομπέο , είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής στον Ευρωατλαντισμό που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις , ετοιμάζεται να υποδεχτεί το γεράκι του αμερικάνικου ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο.

Οι Αστικές πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες από την  επίσκεψη όταν υποστηρίζουν ότι η περαιτέρω πρόσδεση της Ελλάδας στα Αμερικανο- Νατοϊκά σχέδια θα θωρακίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Δεν μας διαφεύγει πως το τελευταίο διάστημα  που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί Ελλάδας – Τουρκίας, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μία απέραντη Αμερικανο-Νατοϊκή βάση, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Την υλοποίηση αυτής της Συμφωνίας έρχεται ουσιαστικά να επιθεωρήσει ο Μ. Πομπέο μαζί με την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των ΗΠΑ , που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Στόχοι της επίσκεψης Πομπέο  είναι:

1)  Να προωθήσει την Αμερικανική ενεργειακή πολιτική, με την χώρα μας να μετατρέπεται σε πεδίο του ενεργειακού πολέμου των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, που στοχεύει   στην εξάρτηση της Ευρώπης από τους Αμερικάνους αγωγούς.

Στην κατεύθυνση αυτή θα επιχειρήσει να διευθετήσει τις εκκρεμότητες  στην Αν. Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, με αποκλειστικό κριτήριο τα Αμερικανο- Νατοϊκά συμφέροντα , μέρος των οποίων είναι και η συνεκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων από τις αστικές τάξεις Ελλάδας – Τουρκίας.

2) Η μετάβαση  Πομπέο  στην Κρήτη εντάσσεται  σε ένα ευρύτερο Αμερικανικό σχέδιο που θέλει την Ελλάδα ως κρίκο μιας αλυσίδας “μετωπικών κρατών” (front states) μαζί με την Πολωνία και το Ισραήλ, ώστε να διαμορφώνουν ένα “νοητό τόξο ανάσχεσης” της Ρωσίας . Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη έχουμε την τοποθέτηση των Αμερικανικών drones στη Βάση της 110 Π.Μ. της  Λάρισας τα οποία επιχειρούν από την Κριμαία μέχρι την Β. Αφρική , Αμερικανικά  ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο όπου βρίσκεται η αμερικάνικη Ταξιαρχίας Αεροπορικής Μάχης, ιπτάμενα τάνκερ και drones στην Λάρισα εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο κ.λπ.

Η ελληνική άρχουσα τάξη επιχειρεί να παρουσιάσει την επίσκεψη Πομπέο και την όλο και πιο στενή πρόσδεση της στον Αμερικανο-Νατοϊκό Ιμπεριαλιστικό άξονα , ως “γεωπολιτική αναβάθμιση” της χώρας και οχύρωση της στα πλαίσια του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού. Στην πραγματικότητα, με άλλοθι τα παραπάνω μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο των Ιμπεριαλιστικών πολέμων, με αναβάθμιση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε ρόλο εν δυνάμει στρατού κατοχής.

Ως Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καταδικάζουμε τους παραπάνω σχεδιασμούς και δηλώνουν πως καμία ασφάλεια δεν προμηνύει για τον λαό μας, η μετατροπή της χώρας σε πεδίο δράσης ξένων στρατών.

Χρέος όλων των Αντιπολεμικών και Αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων πρέπει να είναι η κοινή δράση για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί το κίνημα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Πομπέο είναι ανεπιθύμητος!!

Σαν Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί η πρόσφατη Ελληνο-Αμερικανική συμφωνία .
  • Την άμεση απομάκρυνση των Αμερικανο – Νατοϊκών βάσεων από τη Λάρισα , Στεφανοβίκιο, το κλείσιμο όλων των βάσεων και την έξοδο από  ΝΑΤΟ – Ε.Ε.
  • Να σταματήσει   η   χώρα   μας   να   αποτελεί   ορμητήριο   πολεμικών επιχειρήσεων   που   διαλύουν   κράτη   και   στέλνουν   στη προσφυγιά ολόκληρους λαούς.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Να ανατραπεί ο άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.
  • Να δοθούν χρήματα για την υγεία- παιδεία και όχι για εξοπλισμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ