ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΜΕ ΕΚΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΑΣΙΣ

Συνελήφθη, σήμερα (28-09-2020) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένα άτομο, κατηγορούμενο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητες του ναρκωτικού «MDMA», συνολικού βάρους -7,7- γραμμαρίων, καθώς και
• δύο νάιλον συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους -1,5- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MDMA

Το ναρκωτικό «MDMA» (μεθυλενεδιοξυμεθαμφεταμίνη) δημιουργήθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Merck το 1912, και είναι γνωστότερο ως Έκσταση.

Χρησιμοποιήθηκε το 1953 από το στρατό των ΗΠΑ, σε ψυχολογικά πολεμικά τεστ και στη συνέχεια επανεμφανίστηκε στη δεκαετία του 1960 ως ψυχοθεραπευτικό φάρμακο για να «μειώνει τις αναστολές». Από τη δεκαετία του 70 και μετά χρησιμοποιήθηκε ως «ναρκωτικό των πάρτι».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το MDMA διαφημιζόταν ως «το πιο καυτό πράγμα στη συνεχή αναζήτηση της ευτυχίας μέσω της χημείας» και το «ναρκωτικό της μόδας» για τα πάρτι του Σαββατοκύριακου. Όντας ακόμη νόμιμο ναρκωτικό το 1984, το MDMA διατίθεντο στην αγορά με το όνομα «Έκσταση», αλλά το 1985 απαγορεύτηκε για λόγους ασφαλείας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ