ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κων/νος Κοντσιώτης,Msc. Φυσικός στο ΓΕΛ Φαλάνης, Αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας

Πρωτόγνωρα και πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας. Η επεισοδιακή και με τα πολλά εμπόδια περσινή χρονιά ωχριά μπροστά στη νέα πραγματικότητα. Η νομιμότητα και οι κανόνες συστηματικά παραβιάζονται με περισσή ευκολία.

Γίνονται συνεδριάσεις χωρίς να τηρούνται οι προθεσμίες, χωρίς να μας ανακοινώνεται η ημερήσια διάταξη, όπως προβλέπει ο νόμος, και η πλειοψηφία σφυρίζει αδιάφορα. Σε άλλη περίπτωση τίθεται θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης 3 ώρες μετά τα μεσάνυχτα (!), αφού έχει αποχωρήσει ένα μέλος του Συμβουλίου, πράγμα λογικό, αφού συνεδριάζαμε από τις 2 το μεσημέρι της προηγούμενης και ο αιρετός των Παρεμβάσεων, καθώς και τα άλλα δύο μέλη της Διοίκησης, ενώ τους επισημαίνω τί προβλέπει ο νόμος κι ότι παρανομούν, συζητούν το θέμα και παίρνουν απόφαση σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι πράξεις του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ανακοινώνονται σε συνέχειες, ανακοινοποιούνται και ξανάανακοινοποιούνται με προσθήκες και χωρίς προσθήκες. Ούτε η Λάμψη του Φώσκολου δεν είχε τόσες συνέχειες όσες η πράξη 61.
Ποιος και με ποιο δικαίωμα προσθέτει ονόματα συναδέλφων στις ανακοινώσεις των τοποθετήσεων, αφού δεν υπήρχαν στους πίνακες με τους οποίους κάναμε τις τοποθετήσεις στη συνεδρίαση;
Ποιος και με ποιο δικαίωμα τροποποιεί τις τοποθετήσεις χωρίς να εξετάσουμε σε αρκετές περιπτώσεις τις ενστάσεις των συναδέλφων;
Τα λάθη και οι αβλεψίες είναι ανθρώπινα και πάνω στο φόρτο εργασίας δικαιολογούνται, αλλά να διορθώνονται με λαθροχειρίες και με άλλα λάθη είναι παράνομο και απαράδεκτο. Δυστυχώς έχει στηθεί ένας μηχανισμός, ένα παράλληλο Συμβούλιο με τους παρατρεχάμενους, το οποίο αυθαίρετα και παράτυπα τοποθετεί, τηλεφωνεί στους συναδέλφους και προσπαθεί μέσα από τις ανακοινοποιήσεις και τις προσθήκες να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Πολύ μεγάλος αριθμός ενστάσεων δεν έρχεται για συζήτηση στο Συμβούλιο αλλά στοιβάζεται στη Γραμματεία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ποιος ξέρει για πότε. Αυτό εξοργίζει τους συναδέλφους, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να κάνουν 7 και 8 πράξεις ανάληψης υπηρεσίας μέσα σε 10 ημέρες.

Συνάδελφοι ψάχνουν εναγωνίως 25 μέρες τώρα σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν, αφού ξεχάστηκαν να τοποθετηθούν και ξεπέρασαν τους 40 και πλέον αποσπασμένους των κλάδων Θεολόγων, Καλλιτεχνικών, Γυμναστών και Μουσικής, οι οποίοι έκαναν ανάληψη υπηρεσίας πηγαίνοντας σε σχολική μονάδα μετά από 21 ημέρες (!), χωρίς οι ίδιοι να έχουν καμία ευθύνη.

Συμπερασματικά, δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Τα ίδια και χειρότερα και με τους αναπληρωτές συναδέλφους, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά χωρίς να γνωρίζουν όλα τα κενά για να επιλέξουν όπως ο νόμος ορίζει.
Φυσικά και δεν μετέχω σε μη σύννομες διαδικασίες και καταγγέλλω τις παρανομίες όπως έχω υποχρέωση απέναντι στον νόμο και στους συναδέλφους που εκπροσωπώ. Όπως πάντα, θα στηρίζω κάθε δίκαιο αίτημα συναδέλφου εφαρμόζοντας τον νόμο.

Υ.Γ. Για τους αιρετούς των Παρεμβάσεων και τους δεξιούς, όψιμους συνοδοιπόρους που φαντασιώνονται την πλήρη υποταγή μου στην προηγούμενη διοίκηση και την προσωπική σύγκρουση με τη σημερινή, να τους υπενθυμίσω ό,τι τους απάντησα και στη Γ.Σ.: Δεν είμαι εγώ αυτός που αποκαλούσε με το μικρό του όνομα τον Διευθυντή Εκπαίδευσης, ούτε έπινα τσίπουρα μαζί του.

Υπηρετώ τους συναδέλφους και τη νομιμότητα αυστηρά στα πλαίσια των καθηκόντων μου και δεν ακολουθώ τον ολισθηρό δρόμο της παραβίασης αρχών και νόμων και κάθε ηθικής αξίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com