ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Δείτε τί αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Θ. Κουτσούκης

Από σήμερα Δευτέρα ξεκίνησε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο το οποίο είναι φέτος σε πρώτη ζήτηση από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού γεγονός που οδήγησε το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε μεγαλύτερες προμήθειες σε σχέση με πέρυσι και μάλιστα σε ποσοστό τουλάχιστον 30% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2019, αφού αναμένεται να φτάσουν στα φαρμακεία όλης της χώρας 4.2 εκ. εμβόλια σε σχέση με τα 3 εκ. πέρυσι.

Με αφορμή την έναρξη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθανάσιος Κουτσούκης μιλώντας στο paidis.com, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την επάρκεια των εμβολίων ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν υπομονή και κατανόηση και να μην βιάζονται να εμβολιαστούν αφού όπως επεσήμανε το εμβόλιο όσο αργότερα γίνει τόσο πιο αργά θα θωρακίζει τον οργανισμό του εμβολιαζόμενου.

Παράλληλα τόνισε ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον θα πρέπει οι γιατροί να συνταγογραφήσουν βάσει αξιολόγησης δίνοντας τη δυνατότητα να εμβολιαστούν αρχικά οι ευπαθείς ομάδες, άτομα με υποκείμενα νοσήματα, εργαζόμενοι στην υγεία και την παιδεία και τα παιδιά.

Μάλιστα επανέλαβε ότι οι φετινές ποσότητες θα είναι επαρκείς για όλους όσοι θέλουν να εμβολιαστούν

Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός για το ποιος θα κάνει το εμβόλιο και υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός και η προμήθεια των εμβολίων από τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα γίνει βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία όλων από τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ