ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Μαγνησίας της ΚΝΕ που τονίζει ότι οι μαθητές διεκδικούν το αυτονόητο και ξεκαθαρίζουν ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν με αφορμή τις απειλές του Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

Η ΚΝΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών που έχει απλωθεί σε όλη την Ελλάδα και στον νομό μας μέσα από δεκάδες καταλήψεις σε μια σειρά σχολεία, βγαίνοντας στον δρόμο για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
Οι μαθητές ανησυχούν και αγανακτούν με την απαράδεκτη κατάσταση των σχολείων τους, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις στοιβάζονται 24-25 μαθητές ανά τάξη, η καθαριότητα είναι ελλιπής και μαζί με αυτά υπάρχουν και μια σειρά ακόμα προβλήματα στις υποδομές των σχολείων.

Είναι υποκριτικό την ίδια ώρα που οι μαθητές συνάντησαν την προηγούμενη Τετάρτη μετά από κινητοποίησής τους τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σταχτέα ζητώντας λύση στα παραπάνω προβλήματα αντί να πάρουν απαντήσεις και να προβεί σε όλες τις απαραίτητές ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων να παίρνουν ως απάντηση απειλές και απαντήσεις όπως «δεν περνάει κάτι από το χέρι μου», «είναι νόμιμο να είναι 27 μαθητές ανά τάξη σε αυτές τις συνθήκες».

Την ίδια ώρα μάθαμε από δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα ότι ο κ. Σταχτέας δήλωσε ότι αν δεν σταματήσουν οι καταλήψεις των μαθητών θα προβεί σε εισαγγελική παρέμβαση για να σταματήσουν οι καταλήψεις. Απ ότι φαίνεται ο κ. Σταχτέας κάνει ότι δεν ακούσει τα αιτήματα των μαθητών και το μόνο που «περνάει από το χέρι του» είναι να φέρνει την αστυνομία έξω από τα σχολεία, να προσπαθεί να καταστείλει τον αγώνα των μαθητών!

Αυτή η στάση «όλων των υπευθύνων» μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο γι αυτό και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο αποφασιστικά και μαζικά!
Αυτές τις μέρες οι μαθητές, οι γονείς μας και αγωνιστές καθηγητές δίνουμε μάχη για την υγεία τη δική μας και των οικογενειών μας, για τη μόρφωσή μας. Είναι υποκριτικό να μας κουνάει το δάχτυλο η κυβέρνηση πως κάνει ό,τι μπορεί, την ώρα που εμείς θυσιάσαμε 7 μήνες, ενώ αυτή δεν έκανε απολύτως τίποτε για εμάς και για τις οικογένειές μας, αντίθετα μοίραζε δισ. σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοκαναλάρχες.

Ψάχνουν για το ποιος υποκινεί τους αγώνες των μαθητών, μιλάνε για καταλήψεις παράνομες που γίνονται από μειοψηφίες συγκεκριμένων μαθητών. Οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα με την δράση τους, με τα αιτήματα τους έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν την καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και στα επιτελεία της. Οι αγώνες των μαθητών είναι υποκινούμενοι… από την πολιτική της κυβέρνησης, από την πολιτική που θεωρεί κόστος το δικαίωμα στην μόρφωση και στην υγεία.

Η προσπάθεια τους να διασπάσουν τους μαθητές και να τους τρομοκρατήσουν με διάφορες απειλές πρέπει να πέσει στο κενό! Φοβούνται τον οργανωμένο αγώνα, ξέρουν πολύ καλά πως οι μαθητές ενωμένοι, συντονισμένοι έχοντας δίκαια αιτήματα και στο πλευρό τους γονείς και εκπαιδευτικούς που αγανακτούν με αυτήν την κατάσταση στην Παιδεία, στην Υγεία μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω!
Οι μαθητές όμως τους χαλάνε τη σούπα και δεν κάθονται στα αυγά τους!
Δεν κάνουμε βήμα πίσω…Διεκδικούμε τώρα:

 Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών
 Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη.
 Να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
 Να αξιοποιηθούν κενές αίθουσες – κτήρια του Δήμου για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα πολυπληθή τμήματα.
 Να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
 Να εξασφαλιστεί η δωρεάν, ασφαλής μετακίνηση των μαθητών με περισσότερα δρομολόγια από και προς το σχολείο τους.

Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν θέση σε αυτόν τον αγώνα, να ενισχύσουν τον συντονισμό μεταξύ των σχολείων, να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση και στα παπαγαλάκια της να τους βάλουν στο χέρι. Μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων ή των τμημάτων να πάρουν πρωτοβουλίες για την συνέχεια του αγώνα τους προκειμένου αυτός να γίνεται πιο μαζικός και δυνατός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ