2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ – “ΒΟΫΤΣΕΚ” ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ

Δύο τελευταίες παραστάσεις σε ανοιχτό χώρο για τις περιπατητικές δράσεις του Θ.Θ. στο πλαίσιο της ενότητας Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 8.00μ.μ. στην Αυλή του Μύλου.

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει 10 τραγούδια από την μεταφορά του Βόυτσεκ (το ημιτελές αριστούργημα του Γκέοργκ Μπύχνερ)  σε μιούζικαλ από τον κορυφαίο Αμερικανό σκηνοθέτη Bob Wilson, σε μουσική και στίχους του Tom Waits, όπως τα μετέφρασε και διασκεύασε ο συνθέτης Κώστας Βόμβολος,  με ζωντανή μουσική, σε σκηνοθετική επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας Κυριακής Σπανού, κοστούμια Ολυμπίας Σιδερίδου και χορογραφία – κίνηση της Αναστασίας Μπρουζιώτη.

Η παρουσίαση του Βόυτσεκ θα είναι το πρώτο μέρος του δίπτυχου Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο.  Ακολουθεί το δεύτερο, η περιπατητική μουσική παράσταση Επιθεώρηση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Απόστολο Βέττα και τον Κώστα Βόμβολο που μας σύστησαν το υλικό, μέσα από την επεξεργασία του από τα εργαστήρια Σκηνογραφίας και Μουσικού Θεάτρου του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Διάρκεια 60΄. Απαραίτητη η κράτηση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Κρατήσεις στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – 2410 621209 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 13:30).

Η ταυτότητα της παράστασης του Βόυτσεκ

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κυριακή Σπανού

Κίνηση – Χορογραφία: Αναστασία Μπρουζιώτη

Κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου

Κατασκευή κοστουμιών: Νικολέττα Καίση

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Παπουτσή

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. Παίζει κιθάρα και τραγουδά ο Αλέξανδρος Τσιωνάς.

Φωτογραφίες: Γιάννης  Χατζηαντωνίου

Υπεύθυνοι ήχου:  Γρηγόρης Καραφέρης,  Γιώργος Γκόλαντας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ