ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ

Μια δυσάρεστη εξέλιξη επιφύλαξε η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία γύρω στις 9 το βράδυ στη Μελιβοία αφού από αυτή καταστράφηκε, ο ξύλινος ξενώνας του χωριού ένα κτίριο που κτίστηκε με τη συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού και όπως ανέφερε ο δήμαρχος σηματοδοτούσε το άνοιγμα της περιοχής στον κόσμο.
Στο σημείο επιχείρησε δύναμη της Πυροσβεστικής με 2 οχήματα που κατάφερε να περιορίσει και να σβήσει την πυρκαγιά.
Στο θέμα αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας προαναγγέλλοντας την ανακατασκευή του ξενώνα. Στην ανάρτηση αναφέρει:
“Απόψε καταστράφηκε από πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο ξύλινος ξενώνας της Μελιβοίας. ης Μελιβοίας. Ένα εμβληματικό κτίριο που από τη μια σΗματοδοτουσε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και του εθελοντισμού (ανεγέρθηκε με υλικά που προσφέρθηκαν από τοπικές επιχειρήσεις και προσωπική εθελοντική εργασία), απ’ την άλλη σηματοδοτούσε το άνοιγμα της Μελιβοίας στον Κόσμο…..
Στο ταπεινό αυτό κτίριο φιλοξενήθηκαν Φοιτητές και Καθηγητές από Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Ευρώπης, Σπουδαίοι Αρχαιολόγοι που εργάστηκαν για την ανάδειξη της ιστορικότητας του τόπου, ποδοσφαιρικές ομάδες, ορειβατικοί και περιπατητικοί σύλλογοι, Μουσικά σχήματα και θεατρικές ομάδες. Διέμειναν τα παιδιά μας από την αδελφή Πόλη του Ettenheim συνοδευόμενα απ’ τους Καθηγητές τους και το Δήμαρχο Bruno Metz….
Όσο και να φαίνεται παράξενο σ’ αυτό το κτίριο στεγάστηκαν όνειρα και ελπίδες για τη δημιουργία μιας κουλτούρας που να βασίζεται στη προσφορά, στο λιτό τρόπο ζωής, στην επαφή με τη φύση……
Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την πυροσβεστική για την άμεση επέμβαση και τους συγχωριανούς μου για τη βοήθεια τους και κυρίως για τα ενθαρρυντικά τους λόγια…. για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Ναι …. θα το κάνουμε ξανά το σπιτάκι μας! Εξάλλου έχουμε προσκαλέσει πολλούς και καλούς φίλους!
Τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τους Συλλόγους της περιοχής θα ενημερώσουμε τους απανταχού Θανατιώτες, τους φίλους της Μελιβοίας και του Δήμου Αγιάς για τον προγραμματισμό ανοικοδόμησης του ξενώνα…. Έχουμε ανάγκη τη βοηθειά σας!
Σας ευχαριστώ όλους θερμά!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ