ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ FAKE NEWS ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!

Η παρέμβαση του Μ. Χαρακόπουλου στην 7η Συνάντηση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της EUROPOL

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της διάδοσης, κυρίως μέσω του διαδικτύου, fakenews για την πανδημία, την παραπλάνηση και τη χειραγώγηση των πολιτών, αλλά και των κυβερνοεπιθέσεων και άλλων κακόβουλων παρεμβάσεων». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της 7ης Συνάντησης της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της EUROPOL, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ κ. Ίλβα Γιόχανσον και του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας –που ασκεί το τρέχων εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ- κ. Χορστ Ζέεχοφερ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός όσον αφορά στο BREXIT χαιρέτησε «τις προβλέψεις για τη μελλοντική δικαστική μας συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο σε ποινικές υποθέσεις», ενώ σχετικά με τον προγραμματισμό της EUROPOL δήλωσε ότι θεωρεί θετική την ενίσχυση του θεσμού των liaison officers/αξιωματικών συνδέσμων (οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν σημαντικό έργο στη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, αλλά και με τρίτες χώρες στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως η διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών, όπλων, αλλά και της τρομοκρατίας).

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί σε χώρες της Ασίας, όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν αλλά και η Τουρκία που είναι χώρες καταγωγής και διέλευσης μεταναστών και διακίνησης ναρκωτικών προς την Ευρώπη». Μάλιστα, απευθυνόμενος προς την Επίτροπο κ. Γιόχανσον υπογράμμισε ότι «ιδιαίτερα για την Τουρκία, λόγω του διαφορετικού περιεχομένου που δίνει στον όρο τρομοκρατία, καθώς με την κατηγορία αυτή συλλαμβάνονται και φυλακίζονται χιλιάδες αντιφρονούντες, μη αρεστοί στο καθεστώς Ερντογάν, όπως για παράδειγμα ο αρχηγός του τρίτου κόμματος HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς, θεωρώ εύλογο να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την EUROPOL που προβλέπει την ανταλλαγή δεδομένων». Στην τηλεδιάσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ακόμη ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ