ΜΠΙΖΙΟΥ – ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σηματοδοτεί την μετάβαση του ελληνικού κράτους στην ψηφιακή κανονικότητα, μια κανονικότητα χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς δαιδαλώδεις διαδικασίες στις συνδιαλλαγές μας με το Δημόσιο. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιεί στοχευμένες μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν ουσιωδώς τη ζωή των πολιτών».

Τα παραπάνω δήλωσε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου μετά τη συνάντηση της με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στο γραφείο του τελευταίου στο υπουργείο.

Η Λαρισαία βουλευτής συζήτησε με τον κ. Πιερρακάκη το πρόβλημα που ανέκυψε με το taxis, καθώς πολλοί χρήστες, επαγγελματίες οικονομολόγοι και λογιστές αλλά και ιδιώτες παραπονέθηκαν χθες για αδυναμία εισόδου στο σύστημα. Ο Υπουργός εξήγησε πως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή συνέπεσε να εκπνέουν την ίδια ημέρα διάφορες προθεσμίες, όπως η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και η προθεσμία πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του συστήματος. Δεσμεύτηκε όμως για άμεση επίλυση κάτι που διαπίστωσαν οι πολίτες το ίδιο απόγευμα, όταν και αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του συστήματος.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα που έχουν θέσει οι συμβολαιογράφοι σχετικά με την αδυναμία χορήγησης ηλεκτρονικής ασφαλιστικής ενημερότητας στους ασφαλισμένους στα πρώην ταμεία ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΑΣ, γεγονός που είχε ως συνέπεια ανυπέρβλητα προβλήματα στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε πως οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να προσέρχονται για μια μόνο φορά στο ταμείο για να υποβάλλουν το ιστορικό τους, και μετέπειτα κάθε πιστοποιητικό θα εκδίδεται χωρίς περαιτέρω ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στη δημόσια υπηρεσία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη κινητής τηλεφωνίας και σύνδεσης internet στα χωριά Άκρη, Συκέα και Ανάληψη του δήμου Ελασσόνας, με την κ. Μπίζιου να επιμένει για άμεση λύση και να λαμβάνει την διαβεβαίωση του υπουργού πως τα προβλήματα αυτά αναμένεται να επιλυθούν οριστικά με την υλοποίηση του έργου ultra fast broadband, που στοχεύει στην κάλυψη με οπτικές ίνες περιοχών της χώρας οι οποίες δεν έχουν μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον για τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Πιερρακάκη για την συνεργασία και την διάθεση του για άμεση επίλυση προβλημάτων, μικρών και μεγάλων, που «βαραίνουν» την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στοχεύει στον ριζικό εκσυγχρονισμό του κράτους και είμαι βέβαιη πως θα αποτελέσει πυλώνα προόδου για την ελληνική οικονομία και κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ