ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗ

Νέα σελίδα στη μπασκετική της ιστορία γράφει η Λαρισαία Αφροδίτη Αραπατσάνη, που μετά την αξιόλογη πορεία της ως αθλήτρια, καθηγήτρια φυσικής αγωγής και προπονήτρια φιλοδοξεί να προσφέρει και στην αναβάθμιση του θεσσαλικού γυναικείου μπάσκετ, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο στην ΕΣΚΑΘ.

Η απόσπαση της Ομοσπονδιακής Προπονήτριας Αφροδίτης Αραπατσάνη στη Λάρισα έχει ως κύρια στόχευση τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος της ΕΣΚΑΘ για το Γυναικείο μπάσκετ, με προτεραιότητα τον χώρο των ηλικιακών κατηγοριών (κλιμάκια, μικτές ομάδες επιλέκτων και εν γένει προώθηση των πρωταθλημάτων) αλλά και την υποστήριξη των σωματείων που καλλιεργούν το γυναικείο μπάσκετ.

Φιλόδοξος και μακρόπνοος ο σχεδιασμός, ενώ η κόουτς θα συνεργαστεί με πεπειραμένους περιφερειακούς προπονητές, όπως η Ελένη Παπαθανασίου και η Ιωάννα Ράμμου που είναι υπεύθυνες για την περιοχή του Βόλου, καθώς και με τον Κώστα Ναούμ που ασχολείται με το γυναικείο μπάσκετ στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ τη γενική εποπτεία εκ μέρους της ΕΣΚΑΘ θα έχει η έφορος Ευγενία Φραγκούλη.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη για το γυναικείο μπάσκετ της Θεσσαλίας και μια σπουδαία επιλογή από μέρους της ΕΣΚΑΘ, καθώς το πείσμα, η όρεξη για δουλειά και οι γνώσεις της Α. Αραπατσάνη θα αποτελέσουν σημαντικά όπλα στη φαρέτρα της Ένωσης, που συν τοις άλλοις καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη συγκυρία για τον αθλητισμό και λόγω του κορονοιού.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αφροδίτη Αραπατσάνη αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ολύμπιας Λάρισας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, του Σπόρτιγκ Αθηνών, του Αστέρα Εξαρχείων και της Ολυμπιάδας Λάρισας.

Έχει κατακτήσει, μεταξύ άλλων, ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών και έχει αγωνισθεί σε αρκετούς διεθνείς αγώνες.

Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Άρχισε την προπονητική της σταδιοδρομία το 1995, και έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες σαν προπονήτρια σωματείων, Περιφερειακή αλλά και Ομοσπονδιακή, πάντα στο χώρο του Γυναικείου Μπάσκετ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ