ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απαιτώντας σειρά μέτρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Παιδείας λόγω κορονοιού εκπαιδευτικοί με τη στήριξη μαθητών, γονέων και εκπροσώπων φορέων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης δυναμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές διεκδικούν ολιγομελή τμήματα, μόνιμους διορισμούς, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, όπως και τη δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης η ΟΛΜΕ προκήρυξε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00 με 14:00), ενώ οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στο διεκδικητικό τους πλαίσιο για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

«Η προσπάθεια όλων μας για ασφαλή σχολεία θα συνεχισθεί. Δεν μπορούν να μας αφήνουν έρμαιο του κορονοιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαδόπουλος, μέλος της ΕΛΜΕ, στρέφοντας τα πυρά του κατά της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, την οποία κατηγόρησε για επικοινωνιακά τρικ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως πολλά σχολεία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα κρουσμάτων.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία, με τους μαθητές να ξεκαθαρίζουν ότι «τα σχολεία είναι αυτά που αποτελούν υγειονομικές βόμβες και όχι οι κινητοποιήσεις για την ασφαλή λειτουργία τους».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ