ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ Ε.Ο. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την παραίτηση όλων πρότεινε ο δήμαρχος Γ. Μανώλης αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις για αποχώρηση των προσφύγων μέσα σε 1,5 μήνα

Σε κλίμα έντασης και παρουσία κατοίκων από το Καστρί Λουτρό και την ιστορική κοινότητα των Αμπελακίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τεμπών, με μοναδικό θέμα συζήτησης την εγκατάσταση προσφύγων στις δύο κοινότητες.

Ενημερώνοντας το σώμα ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης μετέφερε την εικόνα όπως διαμορφώνεται μετά τις επαφές του με τα αρμόδια υπουργεία, υπογραμμίζοντας πως η παραμονή των προσφυγικών οικογενειών θα είναι για σύντομο χρονικό διάστημα, αφού θα ακολουθήσει η μετεγκατάστασή τους σε διαμερίσματα μέσω του προγράμματος «Ήλιος», δίχως ωστόσο να κρύψει και τη δυσφορία του για την στάση της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της δημοτικής αρχής και χαρακτηρίζοντας ως «καταδρομική ενέργεια» την εγκατάσταση των προσφύγων.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν δημοτική σύμβουλος της ΛΑΣΥ ζήτησε την αποχώρηση περιφερειακής συμβούλου που εκλέχθηκε ως επικεφαλής του μορφώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ από την πλευρά τους αναστατωμένοι κάτοικοι ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από τις δύο κοινότητες, επικεντρώνοντας στις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να προκύψουν για την περιοχή, χωρίς να λείψουν και ακραίες φωνές που έκαναν λόγο για «αλλοίωση πληθυσμού» και Αφγανούς που θα λυμαίνονται τις περιουσίες τους!

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο Τεμπών να επισημαίνει πως η δημοτική αρχή προτείνει την παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου για απομάκρυνση των προσφύγων σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από 1,5 μήνα περίπου, ενώ παράλληλα θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα επισκεφθεί το υπουργείο Μετανάστευσης για το ζήτημα που προέκυψε.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους δηλώνοντας πως δεν θα δεχθούν μόνιμη εγκατάσταση, ενώ με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης κατευθύνθηκαν στην εθνική οδό την οποία και απέκλεισαν συμβολικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ