ΜΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

Το χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν μέσα στον Οκτώβριο οι αγρότες αλλά και οι πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας, αφού σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου από 22 – 25 Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης (τσεκ) σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, ενώ επίσης μέσα στο μήνα θα δοθεί και η προκαταβολή στους πλημμυροπαθείς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ αναφορικά με την ενιαία ενίσχυση οι πλημμυροπαθείς αναμένεται να πάρουν το σύνολο των χρημάτων που δικαιούνται μέσα στον Οκτώβριο.

Επίσης μέσα στον Οκτώβριο οι πλημμυροπαθείς βαμβακοπαραγωγοί αναμένεται να εισπράξουν την προκαταβολή της αποζημίωσης που σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους αναμένεται να κυμαίνεται από 90 – 100 € το στρέμμα. Προκαταβολή αποζημίωσης αναμένεται να εισπράξουν και οι κτηνοτρόφοι για το ζωικό κεφάλαιο που αναμένεται να ξεπερνά τα 150 € ανά ζώο.

Η εξόφληση της αποζημίωσης στους πλημμυροπαθείς βαμβακοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η συνολική αποζημίωση στο βαμβάκι θα αγγίζει τα 140 € ανά στρέμμα στα Φάρσαλα και τα 130 € ανά στρέμμα στην Καρδίτσα. Για τους αιγοπροβατοτρόφους η αποζημίωση αναμένεται στα 250 € ανά απολεσθέν ζώο.

Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι τον Δεκέμβριο θα γίνει και η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ