ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑ.Λ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

Θα χρησιμοποιηθεί για τα μαθήματα των τμημάτων του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 οι εργασίες ανακατασκευής του θερμοκηπίου και τοποθέτησης καινούργιου νάιλον του 1ου ΕΠΑ.Λ. Τυρνάβου, καθώς το προηγούμενο καταστράφηκε λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. Η λειτουργία του θερμοκηπίου καλύπτει σημαντικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Τομέα Γεωπονίας του Σχολείου.

Η Διευθύντρια του Σχολείου κα Ελένη Νούλα, οι εκπαιδευτικοί του Τομέα Γεωπονίας και το σύνολο των εκπαιδευτικών του Σχολείου, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση της εν λόγω εργασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Με τη λειτουργία του θερμοκηπίου διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις μιας άρτιας και συγκροτημένης εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης των μαθητών.

Στο θερμοκήπιο με καλυπτόμενη επιφάνεια 75m2 – μήκος 10m – πλάτος 7.5m – μέγιστο ύψος 3.5m καλλιεργούνται, με βιολογικό τρόπο (χρήση κομπόστ, κοπριάς, βιολογικών φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων), από τους μαθητές του Σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του Τομέα Γεωπονίας, φθινοπωρινά και ανοιξιάτικα λαχανικά και ανθοκομικά φυτά.

Προσπάθεια όλων όμως είναι στο θερμοκήπιο να καλλιεργηθεί και η αισθητική και η περιβαλλοντική-οικολογική συνείδηση των μαθητών και να αποτελέσει την κοιτίδα των δραστηριοτήτων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ