ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΕ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του στις 28.9.20, αναγκάστηκε να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αντιδημοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων την κατάθεση τροπολογίας στο ΠΔ1/2003 που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ημέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι υποχρεωμένο να επανέλθει και να επισημάνει ότι:

Θεωρεί απαραίτητη εν μέσω πανδημίας την αναβολή των εκλογών για τα Υ.Σ. και ζητάει την παράταση των θητειών των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.

Απορρίπτει κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται  μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».

Δεν αποδέχεται το Σάββατο ως ημέρα διενέργεια των αρχαιρεσιών και αντιπροτείνει να διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Επίσης, καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά την έλλειψη διαλόγου, με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, ακόμα και αν πρόκειται για τα πλέον σοβαρά θέματα που απασχολούν το σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών της δημόσιας εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι ζητήθηκε στις 18.9.20 από το ΔΣ της ΟΛΜΕ άμεση συνάντηση με το ΥΠΑΙΘ προκειμένου να συζητήσουμε τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει, με την παρουσία της κ. Κεραμέως κα ακόμα αναμένουμε… Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δηλώνει ότι την προσεχή εβδομάδα θα προσέλθει στο ΥΠΑΙΘ και θα ζητήσει να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας και ας αναλάβει εκείνη την ευθύνη να μη μας δεχτεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επανερχόμαστε και ζητάμε την κατάργηση της τροπολογίας του ΠΔ1/2003, την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων μας και δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα αποσύρουμε όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ