ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΖΟΦΕΡΟ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Κινητοποίηση ενόψει της απόφασης για τη ΧΑ

Περιγράφοντας ως «ζοφερό και ομιχλώδες» το τοπίο της δημόσιας Υγείας εν μέσω κορωνοϊού η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη τύπου, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Λάρισας, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Η έναρξη της συνέντευξης τύπου άλλαξε προσανατολισμό με αφορμή την αναμενόμενη έκδοσης της δικαστικής απόφασης για τη ΧΑ, με τους ομιλητές να αναρτούν σχετικό πανό και τον αναπληρωτή συντονιστή γραμματέα Χρ. Τσιόπα να σημειώνει πως «στόχος της Δικαιοσύνης είναι να υπηρετεί το δημοκρατικό πολίτευμα», τονίζοντας ότι «περιμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να καταδικάσει τη ΧΑ».

Όπως ανακοινώθηκε ενόψει της απόφασης ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

ΖΟΦΕΡΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Επικεντρώνοντας στα της Υγείας ο συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Β. Ζωγράφος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής περιγράφοντας ένα «ζοφερό και ομιχλώδες τοπίο», προσθέτοντας μάλιστα πως «η ανικανότητα της κυβέρνησης στα ζητήματα υγείας είναι πλέον εγκληματική».

Τονίζοντας πως ο χρόνος δεν αξιοποιήθηκε για την ενίσχυση των νοσοκομείων ο κ. Ζωγράφος επέμεινε πως η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το άνοιγμα του τουρισμού και τα προβλήματα της οικονομίας, επαναλαμβάνοντας πως η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και τους γιατρούς, ενώ πρόσθεσε πως απαιτούνται άμεσα 15.000 προσλήψεις, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και δωρεάν τεστ.

Παίρνοντας τον λόγο το μέλος της Ν.Ε Γ. Καρυπίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην εικόνα που επικρατεί σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, περιγράφοντας «μια χώρα ανοχύρωτη απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας».

«Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας», επανέλαβε ο κ. Καρυπίδης τονίζοντας πως απαιτούνται άμεσα προσλήψεις, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξημένα τεστ, ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ και ασφαλιστική κάλυψη του κόστους από τον ΕΟΔΥ.

«Κομματικές παρεμβάσεις, συνειδητός παραγκωνισμός της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και νοσοκομεία που διαχωρίζονται σε “covid free” (ιδ. κλινικές) και “covid full” (δημόσια νοσοκομεία) είναι ανεπίτρεπτα», κατέληξε ο κ. Καρυπίδης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ