ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. ν. Λάρισας της ΔΑΚΕ Καθηγητών για την καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση του 4ου ΕΠΑΛ

Με ανυπομονησία μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 4ου ΕΠΑΛ Λάρισας ανέμεναν   του σχολείου τους στο νέο κτίριο (πρώην Π. Ακαδημία). Δυστυχώς το συναίσθημα της ανυπομονησίας διαδέχτηκε, το τελευταίο χρονικό διάστημα ,αυτό της αγανάκτησης.

Η μία υπόσχεση της Δημοτικής αρχής (η μόνη υπεύθυνη για την αποπεράτωση των εργασιών στο νέο κτίριο ), ακόμα και σήμερα, διαδέχεται την άλλη.

Έχει μπει ήδη ο Οκτώβριος ,οι μαθητές των συστεγαζόμενων σχολείων έχουν ξεσηκωθεί, οι γονείς δεν έχουν σταματήσει να διαμαρτύρονται ,ενώ οι εκπαιδευτικοί καλούνται να κρατήσουν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία ,εργαζόμενοι σε ένα άκρως τεταμένο κλίμα ,κάνοντας μάθημα ,εν έτει  2020, στο γυμναστήριο!!

Η Δημοτική αρχή προχωρούσε τα έργα την καλοκαιρινή περίοδο ,όπου τα σχολεία ήταν κλειστά, με ρυθμούς χελώνας ,ενώ είχε υποσχεθεί επανειλημμένως  πως το κτίριο θα ήταν έτοιμο με την έναρξη του σχολικού έτους. Αντ΄ αυτού; Από Δευτέρα σε Δευτέρα!

Αμέλεια; Αδιαφορία; Ανικανότητα;

Ό,τι και να ισχύει από όλα αυτά η ευθύνη που τους βαραίνει είναι τεράστια. Κανείς μαθητής και κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι β΄ κατηγορίας.

Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να σταματήσουν να μετακυλούν τις ευθύνες τους σε άλλους ,αλλά να εργαστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για την ΑΜΕΣΗ λύση του προβλήματος που ταλανίζει  εκατοντάδες μαθητές και δεκάδες εκπαιδευτικούς. Ας ολοκληρώσουν επιτέλους τις εργασίες .Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί.

Όχι άλλα λόγια.

Όχι άλλη κοροϊδία.

Λάρισα, 3/10/2020

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ