ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι αποφάσεις του συντονιστικού της Αθήνας που προωθεί πανελλαδικό συντονισμό και προτείνει συγκεκριμένες μορφές κινητοποιήσεων

Οι μαθητές οργανώνουν τη αντεπίθεσή τους στην τιμωρητική διάθεση που δείχνει απέναντι τους το υπουργείο Παιδείας και ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη όπου θα συμμετέχουν στη διαδήλωση «για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή» ενώ κλιμακώνοντας δίνουν ραντεβού την Παρασκευή έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μία ακόμα ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας που έλαβαν μέρος μαθητές από περίπου 180 σχολεία, πρόεδροι και άλλοι εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, εκπρόσωποι των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών από πολλούς Δήμους της Αττικής.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, στην ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν «νικητές» γιατί «αναγκάσαν το υπουργείο και την κυβέρνηση να τους ακούσει» και γιατί «όλη η κοινωνία ξέρει ότι έχουν δίκιο» τονίζοντας πως ο μόνος τρόπος να γίνεται το μάθημα κανονικά και με ασφάλεια είναι να προσληφθούν περισσότεροι καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας, να γίνουν απολυμάνσεις, αλλά και να βρεθούν επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας.

Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν ψαρώνουν με το κολπάκι των τηλε-απουσιών και χαρακτηρίζουν την τηλε-εκπαίδευση στην καραντίνα «το πιο viral ανέκδοτο».

Δηλώνουν πως «θα απαντήσουν ξανά στους εκβιασμούς» και συνεχίζουν ενωμένοι και δυνατοί:

Από Δευτέρα Γενικές Συνελεύσεις σχολείων και συνεδριάσεις των Συντονιστικών Επιτροπών στους Δήμους για τη συνέχεια του αγώνα μας.
Προχωράμε σε συνάντηση μέσω zoom με όλες τις Επιτροπές Μαθητών πανελλαδικά για να ανταλλάξουμε γνώμες και πείρα.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη καλούμε σε πανελλαδική μέρα μαθητικών κινητοποιήσεων. Στην Αθήνα στις 10:00 στο μετρό Αμπελοκήπων, είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη κλείνουμε ξανά τα σχολεία μας και στις 12:00 θα είμαστε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, και τους αναγκάζουμε να μας ακούσουν!
Καλούμε τους καθηγητές μας να μην εφαρμόσουν τις τηλε – απουσίες και την τηλε- εκπαίδευση στα αγωνιζόμενα σχολεία. Οι μαθητές σε όποια απόφαση και να πάρουμε είμαστε ενωμένοι- αυτό είναι το όπλο μας!

Θυμίζουμε πως προηγήθηκε το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης (01/10) στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, αλλά και φοιτητών, ως αντίδραση στην εκβιαστική πολιτική που ακολουθεί το υπουργείο και στην αποτυχημένη διαχείριση της λειτουργίας της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ