«ΕΜΦΡΑΓΜΑ» ΣΤΟ 90’ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

«Έμφραγμα» στο 90’ για την ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League σημάδευε τα δοκάρια της Ριζούπολης, για να γνωρίσει την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του πρώην «βυσσινί» Άντονι Φατιόν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η ΑΕΛ έδειξε να παίρνει τα ηνία της αναμέτρησης και λίγο πριν τη συμπλήρωση του 15λεπτου απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν μετά από έξυπνο «σκάψιμο» της μπάλας από τον Ντουρμισάι ο Τρούγιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε, με την μπάλα ωστόσο να σταματά στο δοκάρι του Απόλλωνα.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στην ευκαιρία στο 35’, όταν ο Μπετινέλι έκανε το σουτ και είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Νάγκι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τσιλούλης  (αντικατέστησε νωρίτερα τον Ράιλι που αποχώρησε λόγω σοβαρού τραυματισμού) πήρε το ριμπάουντ και κατάφερε να αστοχήσει αν και μόνος του!

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ πίεσε για το γκολ και στο 47’ ο Ντουρμισάι μπήκε από δεξιά και έκανε το σουτ δίχως να καταφέρει να νικήσει τον Κότσαρη που ήταν σε ετοιμότητα, ενώ στο 60’ ο Ντουρμισάι βγήκε απειλητικά στο πρώτο δοκάρι χωρίς να καταφέρει κάτι καλό για τους «βυσσινί».

Στο 64’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ντομίνγκες έπιασε την κεφαλιά με τον Νάγκι να απομακρύνει τον κίνδυνο και στο 72’ ο Ντουρμισάι έφερε την μπάλα στο αριστερό και έκανε το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Ντομίνγκες και να φεύγει κόρνερ, ενώ 2’ λεπτά αργότερα Φίλιπ και Ντουρμισάι συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έκανε το πλασέ, με τον κίπερ του Απόλλωνα να απομακρύνει.

Στο 75’ η ΑΕΛ είδε τις επιθετικές προσπάθειές της να σταματούν για δεύτερη φορά στο δοκάρι, όταν ο ιδιαίτερα κινητικός Ντουρμισάι πήρε την πάσα από τον Πινακά και πλάσαρε βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της εστίας των κυανόλευκων, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση των γηπεδούχων, αφού στο 76’ ο Νάγκι είπε «όχι» στον Μπετινέλι, απομακρύνοντας το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι του!

Το παιχνίδι πήρε φωτιά και στο 79’ ήταν η σειρά του Κότσαρη να πει «όχι» απομακρύνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ του Φίλιπ, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο η ΑΕΛ πίεσε κυρίως με στημένα κλείνοντας τους γηπεδούχους στα καρέ τους.

Κόντρα στην εικόνα του ματς και στο 89’ ήρθε το «έμφραγμα» για τους παίκτες του Μ. Γρηγορίου, όταν ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR έδωσε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα για χέρι του Μαϊδανού εντός περιοχής μετά από σουτ του Φατιόν, με τον πρώην «βυσσινί» να μην αστοχεί από τα 11 βήματα γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Κότσαρης, Χουχούμης (71′ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Μπεντινέλι, Σλίβκα, Ράιλι (32′ λ.τ. Τσιλούλης), Φερνάντεζ (77′ Μουνιέ), Ντάουντα (77′ Ιωαννίδης), Φατιόν.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Ηλιάδης, Σπαρβ, Φιλίπ (82′ Μαϊδανός), Μιλοσάβλιεβιτς (54′ Πλατέλλας), Ντουρμισάι, Μούζεκ, Τόρζε (82′ Ζαχαράκης), Σετσέροβιτς (65′ Γκαζάλ), Μπέρτος, Τρούγιτς (65′ Πινακάς).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: OnSports.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ