ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ

Από το Δήμο Φαρσάλων διευκρινίζονται τα εξής: Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα ένας διάλογος σχετικά με σενάρια που διακινούνται περί τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε δημοτική έκταση.

Ως Δήμος Φαρσάλων οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε κατηγορηματικά πως πέραν ενός εγγράφου ενδιαφέροντος που έχει εκφραστεί από ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ΟΥΔΕΜΙΑ απόφαση έχει παρθεί από συλλογικά όργανα του δήμου για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή στον ένα χρόνο διοίκησης της επαρχίας Φαρσάλων, πορεύεται πάντοτε, σε κάθε της απόφαση, μέσα από το δημοκρατικό διάλογο και λαμβάνει αποφάσεις με γνώμονα το κοινό καλό, έχοντας πάντα υπόψη τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών και κατόπιν του προαναφερθέντος αιτήματος της συγκεκριμένης εταιρείας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαρσάλων ακολούθησε τη θεσμική πεπατημένη που έχει ακολουθηθεί και σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, δηλαδή να υποδείξει πιθανούς χώρους και να ζητήσει την άποψη των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Όλα τα υπόλοιπα που διακινούνται στο δημόσιο διάλογο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Να είναι σίγουροι οι Φαρσαλινοί πολίτες, πως αν ποτέ κινηθεί η διαδικασία για την αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας, αυτό θα γίνει ανοιχτά, με απόλυτη διαφάνεια και πρωτίστως με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ