ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Αντιφασιστική συγκέντρωση ενόψει της απόφασης του Κακουργιοδικείου για τη ΧΑ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

Μέλη κομμάτων ητης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας, αναρχικοί και συλλογικότητες διατράνωσαν την απαίτησή τους να καταδικαστούν οι νεοναζί για τα απεχθή εγκλήματα που σχεδίασαν κεντρικά και εκτέλεσαν με εντολές του ιεραρχικού παραστρατιωτικού μηχανισμού τους, απαιτώντας να διαλυθεί επιτέλους η ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

«Η αθώωση της Χ.Α θα είναι πρόκληση, αλλά και η καταδίκη δεν είναι αρκετή. Γιατί ο φασισμός αντιμετωπίζεται κυρίως στον δρόμο. Με τους φασίστες θα έχουμε πάντα ανοιχτούς λογαριασμούς σε κάθε πόλη σε κάθε τόπο. Όσα πρόσωπα και αν αλλάξουν, έχουν ονοματεπώνυμο», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή και στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη στην Αθήνα με αφορμή την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ