«ΘΟΛΗ» ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

Ποικίλα σχόλια ανάμεσα στους κατοίκους της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων προκάλεσε πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γ. Ταζές υπέβαλλε την παραίτησή του στον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως σε ένα μάλλον «θολό» τοπίο ως προς τους λόγους που τον οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση ο πρόεδρος φέρεται να επικαλείται σε πρώτο χρόνο ζητήματα υγείας, ωστόσο σε δεύτερο χρόνο δείχνει να εκφράζει με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση της δημοτικής αρχής και του τοπικού συμβουλίου.

«Πρόκειται για απόφαση που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στο χωριό, που υποδέχθηκε ανθρώπινα τις προσφυγικές οικογένειες», ανέφερε στη σελίδα κάτοικος της περιοχής, που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κίνηση του κ. Ταζέ.

Σημειώνεται πως στην κοινότητα δεν έχει καταγραφεί το παραμικρό πρόβλημα όσον αφορά στη διαμονή των προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα του χωριού, ενώ πληροφορίες θέλουν τον δήμαρχο Τεμπών Γ. Μανώλη να πραγματοποιεί την Τετάρτη συνάντηση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υλοποιώντας έτσι πρόσφατη απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε στην εγκατάσταση προσφύγων στα Αμπελάκια και το Καστρί Λουτρό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ