ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΝΤΟΣ ΤΟΥ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ (φωτο – βίντεο)

Δεν έμειναν στις καταγγελίες τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας που το πρωί της Τρίτης προχώρησαν, όπως είχαν προαναγγείλει, σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση των μέτρων για την υγεία και ασφάλειά τους.

«Αποφασίστηκε η συμβολική κατάληψη του γραφείου του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και το κάλεσμα των ΜΜΕ από το ΔΣ του Συλλόγου μας, διότι έχουμε εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες για εποικοδομητικό και ουσιαστικό διάλογο, χωρίς καμία ανταπόκριση από τον Περιφερειάρχη», ανέφεραν τα μέλη του συλλόγου, τα οποία, απόντος του Κ. Αγοραστού, κατέθεσαν τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Χρ. Καλομπάτσιο.

«Τα ζητήματα έχουν χρονίσει, πλέον το ποτήρι ξεχείλισε», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση εκπροσώπου των εργαζομένων, με τον κ. Καλομπάτσιο να αντιδρά σημειώνοντας πως ο Κ. Αγοραστός συνεργάζεται με όλους για την επίλυση των προβλημάτων.

«Όλα τα έγκαιρα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί, ενώ για όσα εκκρεμούν αναμένονται οι σχετικές γνωμοδοτήσεις προκειμένου να προχωρήσουμε στην ικανοποίησή τους», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την πραγματοποίηση της μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου που αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), την άμεση ανανέωση και αύξηση του αριθμού των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΠΘ) που χρησιμοποιούνται για την διεκπεραίωση των εργασιακών τους καθηκόντων, διεκδικώντας μάλιστα να δοθεί ιδιαίτερη μνεία στην ΠΕ Καρδίτσας όπου έχουν καταστραφεί τα υπηρεσιακά οχήματα λόγω της πλημμύρας, την άμεση παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), την πραγματοποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικών εξετάσεων στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την αποκατάσταση των όποιων λανθασμένων επιλογών στη συγκρότηση των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας (ΕΥΑΕ) και τη φύλαξη όλων των κτιρίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με φύλακα σε 24ωρη βάση.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ