Ο ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας των Οικολόγων Πράσινων μετά το χθεσινό δημοσίευμα του paidis.com για την ύπαρξη παλιών ελαστικών στην κοίτη του

Ο Αργυροδίνης Πηνειός με τους παραποτάμους του, είναι αποδέκτης όλων των υδάτων της λεκάνης απορροής της Θεσσαλίας. Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, ότι δυστυχώς γίνεται και αποδέκτης σκουπιδιών και βιομηχανικών αποβλήτων των εκατοντάδων ανεξέλεγκτων χωματερών που  δημιουργούνται από παράνομες ενέργειες ασυνείδητων πολιτών.

Ο Τιταρήσιος ποταμός που πηγάζει από την περιοχή της Ελασσόνας διασχίζει την περιοχή του Τυρνάβου για να συναντήσει στην βορειοανατολική του πορεία τον Πηνειό χρησιμοποιήθηκε, εδώ και αρκετά χρόνια, παράνομα και καταχρηστικά ως αποδέκτης αρκετών αποβλήτων.

Υπολείμματα από διάφορες δραστηριότητες, κυρίως τυροκομικών και κτηνοτροφικών μονάδων  καταλήγουν στον Τιταρίσιο  και έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη την επικαιρότητα, και ανησυχήσει τις τοπικές κοινωνίες και τις υπηρεσίες.

Παρά τις κατά καιρούς καταγγελίες, της επιβολής προστίμων και προσπάθειες από διάφορους φορείς το πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει επιλυθεί, αντιθέτως αυτό το διάστημα έχει εντοπιστεί και νέο συμβάν ρύπανσης με άλλου είδους απόβλητα, αυτή τη φορά ελαστικά τροχοφόρων.

Η νέα αυτή μορφή ρύπανσης είναι εξίσου, αν όχι, περισσότερο ανησυχητική και πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως.

Ως πολιτική κίνηση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Λάρισας καλούμε τον ΕΟΑΝ και το σύστημα ανακύκλωσης των ελαστικών, να κάνουν τους ανάλογους ελέγχους στις επιχειρήσεις διακίνησης των ελαστικών στη περιοχή του Τυρνάβου ώστε να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει.

Επίσης να ληφθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, ανακύκλωσης των ελαστικών από τις επιχειρήσεις εμπορίας τους ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους συμβάντα. Ο Τιταρήσιος  είναι πηγή ζωής για τον τόπο μας και πρέπει να τον προστατεύσουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ