ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με την καρδιά των κινητοποιήσεων να χτυπά δυνατά στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας η αντιφασιστική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ελάχιστα λεπτά πριν την έκδοση της απόφασης για τη ΧΑ.

«Έχουν περάσει ήδη πεντέμισι χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ακόμα οι εγκληματίες – δολοφόνοι συνεχίζουν να σπέρνουν το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος κυκλοφορώντας ελεύθεροι.

Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω! Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει.

Το σύνθημα “Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά” είναι όρος στη συνολική δράση μας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», ανέφεραν οι διοργανωτές ζητώντας την καταδίκη των ναζί, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους της πόλης.

Με την κινητοποίηση σε εξέλιξη οι πρώτες πληροφορίες που έφταναν από την Αθήνα για την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, όπως και του Γ. Ρουπακιά για τη δολοφονία του Π. Φύσσα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έγιναν δεκτές με θύελλα χειροκροτημάτων και αντιφασιστικά συνθήματα από τους διαδηλωτές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ