ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΦΩΤΟ)

Πλημμύρισε αθλήτριες το προαύλιο του 13ου ΔΣ Λάρισας-Δηλώσεις της Α. Αραπατσάνη

Νέα ώθηση για να ασχοληθούν με το μπάσκετ θα έχουν τα κορίτσια της Θεσσαλίας, καθώς επιστρέφει στη χώρα μας το πρόγραμμα της FIBA «Μπάσκετ για κορίτσια στα σχολεία», σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κορίτσια ηλικίας από 8 έως 13 ετών, τα οποία φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και υλοποιείται σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με την αρωγή των οικείων Δήμων, ενώ στόχος του είναι να έρθουν σε επαφή με το μπάσκετ όσο περισσότερα κορίτσια ηλικίας 8-13 ετών γίνεται, καθώς επίσης να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα, έτσι ώστε να συνεχίσουν να ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση.

Το πρόγραμμα ξεκινά να υλοποιείται στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας και στους Νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Θεσσαλονίκης, ενώ ειδικότερα για τη Λάρισα η έναρξη του έγινε το πρωί της Τρίτης στον αύλειο χώρο του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (συνοικία Αβέρωφ).

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του ισχυρού άνδρα της FIBA και Λαρισαίου στην καταγωγή Άρη Ζώη, ενώ θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Ομοσπονδιακής τεχνικού Αφρ. Αραπατσάνη και αξιόλογων συνεργατών της και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΑΡΑΠΑΤΣΑΝΗ

Μιλώντας στο paidis.com η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αφροδίτη Αραπατσάνη περιέγραψε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που βρήκε ανταπόκριση και αγκαλιάστηκε από τις μικρές αθλήτριες αλλά και από τους προπονητές που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα, εκτιμώντας πως θα δώσει νέα ώθηση στο γυναικείο μπάσκετ.

«Την πραγματικά φιλόδοξη προσπάθεια τίμησαν από την πρώτη μέρα πλήθος προπονητών και πλέον των 100 νεαρών αθλητριών, σε μια όντως εντυπωσιακή προσέλευση λόγω και της δύσκολης συγκυρίας που βιώνει και ο αθλητισμός εξαιτίας του covid 19», ανέφερε η κ. Αραπατσάνη, υπογραμμίζοντας πως τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφαλή άθληση των παιδιών.

«Στόχος μας παραμένει η ενίσχυση του γυναικείου αθλητισμού και η περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ σε μια Θεσσαλία που έδειξε πως διψά γι’αυτό», κατέληξε η κόουτς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ