ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

Πρόταση ψηφίσματος για καταδίκη της Χ.Α. κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Στην πρόταση αναφέρονται τα εξής:

Φέτος συμπληρώνονται 7 χρόνια, από την ημέρα που ο αντιφασίστας μουσικός, Παύλος Φύσσας, έπεφτε νεκρός από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχαν προηγηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις των χρυσαυγιτών σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες. Πράξεις οργανωμένες και καθοδηγημένες, με ατράνταχτα στοιχεία, από την εγκληματική- ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να καθυστερεί αδικαιολόγητα με διάφορες προφάσεις και με ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με την εισαγγελική πρόταση πρακτικά να τους ξεπλένει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, εν όψει της απόφασης της δίκης, αύριο 7 Οκτώβρη 2020 και εκφράζοντας την λαϊκή απαίτηση, ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ναζί δολοφόνων και την ολοκλήρωση της δίκης με όλους τους ναζιστές-εγκληματίες στη φυλακή.

Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή, αλλά και σε όλους τους φασίστες και τα μορφώματά τους,  πρέπει να δοθεί από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία, με την απομόνωση τους , από κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, από  κάθε γειτονιά και να γυρίσει την πλάτη στο ίδιο το σύστημα που γεννά και τρέφει το φασισμό.

6/10/2020

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Χατζηκράχτης Στέλιος, Μπάσμπα Διαμάντω, Τσικριτσής Στέλιος και Μπαντόγιας Νίκος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ