ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

Τα πυρά Π. Σαρχώση και Σ. Χατζηκράχτη δέχθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση του δ.σ. ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας για τη στάση που τηρεί στο θέμα της αποδοχής των χρημάτων με τα οποία θα εξοφληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του δήμου.

Ο κ. Σαρχώσης χαρακτήρισε λαθροχειρία από την πλευρά του υπουργού να βαφτίζει επιχορήγηση το δάνειο που θα κληθεί να πληρώνει ο δήμος υποθηκεύοντας πόρους που αφορούν λειτουργικά έξοδα και απαραίτητα αναπτυξιακά έργα και υποστήριξε ότι θα έπρεπε ο δήμαρχος να διεκδικήσει το συνολικό ποσό του 1,2 εκ. € να είναι επιχορήγηση και όχι να παρακολουθεί απαθής υποστηρίζοντας ότι “οτι πάρεις είναι καλό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Χατζηκράχτης που κάλεσε το δήμαρχο να είναι διεκδικητικός και όχι υποστηρικτής των κυβερνητικών επιλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Τσιόπας που ζήτησε από τον δήμαρχο πλήρη ενημέρωση για το  αν ισχύει ότι το 40% των χρημάτων που δόθηκαν είναι επιχορήγηση και το υπόλοιπο δάνειο, με τον κ. Κόκουρα να απαντά ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια κάλυψη μέρους του δανείου από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ και από άλλο πρόγραμμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ