ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Συνάντηση αντιδημάρχου Χρ. Κατσαρού με την διευθύντρια Χρ. Βουλγαράκη

Την διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλικής Πρεσβείας και του δήμου Τυρνάβου συμφώνησαν σε πρόσφατη συνάντηση τους η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία κα Χρύσα Βουλγαράκη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χριστόφορος Κατσαρός.

Αποφασίστηκε ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο ως Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα να προωθήσει και να υποστηρίξει πολιτιστικές δράσεις στο Δήμο Τυρνάβου, όπως κινηματογραφικές προβολές, στρογγυλές τράπεζες, ημερίδες, σεμινάρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις με την συμμετοχή πανεπιστημιακών, δημοσιογράφων, συγγραφέων, εκδοτών και ιδρυμάτων, παρουσιάσεις βιβλίων και οι οποίες θα έχουν ως στόχο την ανάδειξη των ομοιοτήτων μεταξύ ελληνικών και γαλλικών προσεγγίσεων.

Χρ. Κατσαρός: Στόχος μας είναι να προβάλουμε παντού την πολιτιστική μας κληρονομιά

Σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Τυρνάβου Χριστόφορος Κατσαρός ανέφερε: Θέλω να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία κα Χρύσα Βουλγαράκη για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε με στόχο την διεύρυνσης της συνεργασίας μας σε θέματα πολιτισμού και όχι μόνο και να την συγχαρώ για την πλούσια δράση που αναπτύσσει.

Ο δήμος Τυρνάβου είναι από τους πρώτους δήμους πανθεσσαλικά που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γαλλικής Πρεσβείας για συνεργασία, καθώς στόχος μας είναι να προβάλουμε παντού την περιοχή μας τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα, αφού αυτές οι δράσεις θα κοινοποιηθούν όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους τοπικούς φορείς του Τυρνάβου να καταθέσουν προτάσεις για πολιτιστικές κι άλλες δράσεις, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ