ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ!!!

Ξενάγηση συνδιοργανώνουν ο δήμος και η 7η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

Ο Δήμος Αγιάς και η 7η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους απευθύνουν πρόσκληση – πρόταση, σε όσους επιθυμούν να περπατήσουν το μονοπάτι Μεγαλοβρύσου – Αγιάς και να περιηγηθούν στα αρχοντικά της Αγιάς, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 10:30πμ, με σημείο συνάντησης την πλατεία Μεγαλοβρύσου.

Οι περιπατητές θα ακολουθήσουν μια καθοδική πορεία στο γκαλντερίμι – μονοπάτι, με θέα το Δώτειο Πεδίο. Με την είσοδό τους στην πόλη της Αγιάς έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν το Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων και να θαυμάσουν το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Θεόδωρου, με καταγωγή από την Αγιά.

Στη συνέχεια η ξενάγηση θα περιλαμβάνει το αρχοντικό Πετράκη και θα ολοκληρωθεί στο αρχοντικό Αλεξούλη, οικονομικό και κοινωνικό κέντρο της Αγιάς από τα τέλη του 18ου αιων. και όλο το 19ο αιων., από την προϊσταμένη της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα. Σδρόλια. Σημειώνεται ότι το αρχοντικό Αλεξούλη θα είναι ανοιχτό και επισκέψιμο από τις 10:00πμ

Τέλος στη κεντρική πλατεία της Αγιάς θα υπάρχει η δυνατότητα για τους μικρούς μας φίλους να πάρουν μέρος σε παιχνίδια και δράσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ