ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΙ ΑΔΙΑΘΕΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Τις ευχαριστίες τους για την έγκαιρη έκδοση της απόφασης, που επιτρέπει στους μικρούς αποσταγματοποιούς να ξεκινήσουν άμεσα την απόσταξη τσίπουρου, εξέφρασαν στον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας , κ. Χρήστο Κέλλα, το προεδρείο του συλλόγου Αμβυκούχων – Αμπελουργών Τυρνάβου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, για την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να ανάψουν έγκαιρα τα 250 περίπου καζάνια της επαρχίας, για την απόσταξη του τσίπουρου, με αποτέλεσμα την έγκριση από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και την έκδοση της σχετικής απόφασης από την ΑΑΔΕ.

Όπως ανέφερε ο Χρήστος Κέλλας στην αντιπροσωπεία των αμβυκούχων «τόνισα στους κκ. Βορίδη και Βεσυρόπουλο,  ότι η πίεση που δέχεται η αμπελοκαλλιέργεια είναι μεγάλη, τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και τα Οινοποιεία δεν μπορούν  να απορροφήσουν σημαντικές ποσότητες των στέμφυλων. Είναι επιτακτική ανάγκη λοιπόν, να ξεκινήσει άμεσα η αποσταγματική περίοδος, διότι τα καζάνια για την παρασκευή του τσίπουρου αποτελούν μία ασφαλή διέξοδο για τους μικρούς αποσταγματοποιούς».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε ακόμη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Τελωνείου να προχωρήσουν γρήγορα τις σχετικές διαδικασίες έκδοσης αδειών απόσταξης, ώστε στις 15 Οκτωβρίου η «ιεροτελεστία» αυτή να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

Τέλος, ευχήθηκε στους παραγωγούς να έχουν μία πετυχημένη αποσταγματική περίοδο και να παράξουν το γνωστό, ανά την επικράτεια, ποιοτικό προϊόν. Ένα προϊόν αναγνωρισμένης γεωγραφικής προέλευσης, το οποίο χαρακτηρίζει την περιοχή Τυρνάβου, στηρίζει την αμπελοκαλλιέργεια και κατά συνέπεια την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμβυκούχων – Αμπελουργών Τυρνάβου Αντώνιος Τσικριτσής και τα μέλη Θεόδωρος Περιλής και Αθανάσιος Κάιβας, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του Δήμου Τυρνάβου, Λάσκος Μανδηλάς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ