ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Χ.Α. ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επιστολή της περιφερειακής παράταξης προς τον περιφερειάρχη και το προεδρείο του περιφ. συμβουλίου

Την Τετάρτη 07/10 το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, μετά από διαδικασία 5,5 ετών, καταδίκασε ομόφωνα την ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση και μαζί τον ηγετικό της πυρήνα, για την συμμετοχή και διεύθυνσή της. Η απόφαση αυτή αποτελεί επιστέγασμα ενός μακροχρόνιου αγώνα του λαού που ζει στη χώρα μας, που πάλεψε πολύμορφά με το τέρας του φασισμού στους δρόμους και στους χώρους σπουδών και δουλειάς, την ίδια περίοδο που η αστική πολιτική έθρεφε, αξιοποιούσε και προστάτευε το ναζιστικό μόρφωμα.

Η απόφαση αυτή αν και δεν αποτελεί το τέλος της πάλης ενάντια στα φασιστικά, ρατσιστικά και εθνικιστικά μορφώματα, που τροφοδοτούνται από τις ίδιες τις κατευθύνσεις της αστικής πολιτικής,  αποτελεί σοβαρή κατάκτηση του κινήματος της χώρας μας.

Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10 με την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, προκύπτει αυτονόητα ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις αιρετών σε συμβούλια.  Με βάση το νόμο 3852/2010 άρθρο 237 και 4555/2018 άρθρο 130 αυτοδίκαια επέρχεται η παύση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης από μέλη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων με τις διαδικασίες που ορίζονται.  Άρα, χάνουν  και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του.

Δεν περιμέναμε ποτέ από τους θεσμούς και το πλαίσιο τους να βάλουν ουσιαστικό φρένο στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η παρουσία της εν λόγω οργάνωσης εξάλλου στην κεντρική πολιτική σκηνή την τελευταία δεκαετία και η αποδοχή της ως ισότιμο συνομιλητή από το σύνολό των αστικών πολιτικών δυνάμεων αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη αυτού. Σήμερα όμως μετά και την απόφαση του δικαστηρίου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από θεσμικά πλαίσια. Κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει την πολιτική ζωή σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Η αποπομπή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης από οποιοδήποτε αιρετό όργανο πηγάζει ως απαίτηση των χιλιάδων λαού που βρέθηκαν στα δικαστήρια στις 07/10.

Κατόπιν αυτού, καλούμε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών την Μπίλη Μαρία ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους της κ. Μπίλη, ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α.  ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα για αντίκρουση της αποπομπής της, δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση. Υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις της στις οποίες επικαλείται τη συμμετοχή της και στήριξή του στην εγκληματική οργάνωση. Ο πρώην επικεφαλής της εν λόγω παράταξης είναι εξάλλου ένας εκ των καταδικασμένων, καθώς συμμετείχε σε σειρά εγκληματικών δράσεων της οργάνωσης. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους  δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλία» που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ