ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΚΟΙΛΑΔΑ, ΜΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙ

 Τα έργα θα γίνουν με χρηματοδότηση από το Leader  της Περιφέρειας

Τρεις παιδικές χαρές σε Κοιλάδα, Μάνδρα και Κουλούρι  αλλάζουν όψη και γίνονται σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές με χρηματοδότηση 136.249,96 ευρώ από το πρόγραμμα Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Αναβάθμιση παιδικών χαρών οικισμού Κουλουρίου και Δημοτικής Ενότητας Κοιλάδας».

Ακολουθεί  η έγκριση και δημοσιοποίηση του διαγωνισμού από το Δήμο Λαρισαίων, που είναι ο Κύριος και Φορέας Υλοποίησης του έργου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της  ΑΕΝΟΛ Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα  Leader  στο νομό Λάρισας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, αναβαθμίζουμε τρεις παιδικές χαρές και προσφέρουμε σε  οικογένειες με μικρά παιδιά ποιοτικούς και ασφαλείς υπαίθριους χώρους παιχνιδιού και  ψυχαγωγίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα έργα δημοσίου χαρακτήρα του Leader, συμβάλλουν την  ανάπλαση των χωριών και χρηματοδοτούν υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα σε αγροτικές περιοχές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι 3 παιδικές χαρές

Το έργο αφορά  σε  προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση νέων οργάνων παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων (επιφάνειες πτώσεις και ζώνες όδευσης), περίφραξης, φωτιστικών σωμάτων, νέων και επί υφιστάμενων ιστών, και λοιπών υλικών, που θα πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει η κείμενη νομοθεσία  και τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας της σειράς του Ευρωπαϊκού Προτύπου ΕΝ1176 & ΕΝ1177 “Playground Equipment and Surfacing” (ΕΛΟΤPlayground Equipment and Surfacing” (ΕΛΟΤ EN1176, ΕΝ1177).

Ειδικότερα, η  προμήθεια αφορά στις εξής παιδικές χαρές του Δήμου Λαρισαίων:

-Παιδική χαρά στην πλατεία επί της οδού Αν. Ρωμυλίας – Δ.Κ. Κοιλάδας της Δ.Ε. Κοιλάδας

-Παιδική χαρά σε Κ.Χ. επί της οδού Ακροπόλεως – Τ.Κ. Μάνδρας της Δ.Ε. Κοιλάδας

-Παιδική χαρά στην πλατεία του οικισμού Κουλουρίου – Δ.Ε. Λαρισαίων

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ