ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 23ο ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Με σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν σε νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας και συγκινητικές αναφορές στον αείμνηστο καθηγητή Δ. Κρεμαστινό ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας οι εργασίες του 23ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδος.

Με μια ιδιαίτερη συνθήκη λόγω κορωνοϊού οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με μικρή προσέλευση και τους περισσότερους να παρακολουθούν διαδικτυακά, ενώ σημαντικές ήταν οι ανακοινώσεις του Φ. Τρυποσκιάδη, καθηγητή Καρδιολογίας και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, ο οποίος ανέφερε πως οι εξελίξεις είναι καλές για τους πάσχοντες από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού ήδη μια κατηγορία φαρμάκων για τον διαβήτη διαπιστώνεται πως κάνουν πολύ καλό και στην καρδιά.

«Ο covid 19 φαίνεται πως έχει αλλάξει τη ζωή μας για τα καλά», ανέφερε ο κ. Τρυποσκιάδης, τονίζοντας πως μέσα από το συνέδριο αναμένεται να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη.

Όπως κάθε χρόνο, η τελευταία μέρα του Συνεδρίου, που ολοκληρώνεται την Κυριακή, περιλαμβάνει ειδικό καρδιαγγειακό σεμινάριο με θέματα «Η διασταύρωση του διαβήτη με τις καρδιαγγειακές παθήσεις» στο οποίο μετέχουν οι Σ. Αδαμόπουλος, Αθήνα – Γ. Φιλιππάτος, Αθήνα -R.C. Starling, Κλίβελαντ – Φ. Τρυποσκιάδης, Λάρισα.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο έχει αξιολογηθεί με 21 μόρια από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και η συμμετοχή όλων των γιατρών που είναι εγγεγραμμένοι στους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους είναι δωρεάν και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Cleveland Clinic, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ