ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ…!

Ξεκινούν τα μαθήματα της σχολής γονέων στο δήμο Λαρισαίων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας της πόλης, ανακοινώνουν την έναρξη υλοποίησης νέου κύκλου του προγράμματος Σχολές Γονέων για το φθινόπωρο 2020.

Οι σχολές γονέων εντάσσονται στο θεσμό «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» Λάρισας  στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για θέματα που αφορούν στη διαπαιδαγώγηση τους σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και τις αρχές συμβουλευτικής. Ο συντονισμός της κάθε ομάδας γίνεται από κοινωνικούς επιστήμονες και παιδαγωγούς σημαντικών φορέων της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης της πόλης, όπως ο Συμβουλευτικός Σταθμός, το Κέντρο Κοινότητας και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δ. Λαρισαίων, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ. Λαρισαίων, η ΔΗ.Κ.Ε.Λ., το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας – ΟΚΑΝΑ «Ορφέας», το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το ΚΕΘΕΑ Έξοδος, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας και ο Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών Λάρισας.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 6 συναντήσεις διάρκειας δυο ωρών  στις οποίες θα διαπραγματεύονται θέματα που αφορούν τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.  Κάθε γονέας έχει δικαίωμα συμμετοχής σε μια ομάδα με όριο απουσιών 2 συναντήσεων.

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης (Covid -19) και προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τα τμήματα θα λειτουργήσουν με τη συμμετοχή 8 ατόμων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος Όροφος) και στο Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ (Μανωλάκη 9-11). Σημειώνεται ότι εάν οι συνθήκες το απαιτήσουν έχει προβλεφθεί η δυνατότητα υλοποίησης των ομάδων διαδικτυακά.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι: ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας της οικογένειας σε περίοδο κρίσης, διαχείριση συναισθημάτων, επικοινωνία στην οικογένεια, τα όρια στα παιδιά και η σημασία τους, αυτοεκτίμηση – αυτοπεποίθηση, με δυνατότητα κάλυψης και άλλων θεμάτων που θα προκύψουν από τη διερεύνηση των αναγκών της κάθε ομάδας.

Προκειμένου να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων που υλοποιείται στο Δήμο μας, παρακαλούμε συμπληρώσετε την  ακόλουθη αίτηση (πατήστε ΕΔΩ) έως και 20 Οκτωβρίου 2010. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά ομάδα: 8 άτομα).

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις  στα τηλέφωνα: 2410-680249, 2410-680250 πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com