ΑΘΩΟΣ 55ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟ

Αθώο έκρινε ομόφωνα τη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 55χρονο κάτοικο Λάρισας, που κατηγορούταν για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, καθώς αποδείχτηκε ότι είναι ανάπηρος, καθηλωμένος σε αμαξίδιο και ανίκανος σεξουαλικά, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση του 19χρονου σήμερα φερόμενου ως θύματος δεν έδειξε κακοποίηση.

Η υπόθεση φέρεται να εξελίχθηκε στη Λάρισα το 2013 και τον Οκτώβριο του 2014, ενώ ο 55χρονος, κατηγορούνταν για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και δεν έχει υπερβεί τα 14, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 19χρονος επέμεινε στην αρχική του κατάθεση, σημειώνοντας πως έγιναν οι πράξεις εις βάρος του ενώ ήταν ανήλικος, με τον συνήγορο υπεράσπισης να υπογραμμίζει από την πλευρά του την αναπηρία του 55χρονου, προσκομίζοντας ιατρικές γνωματεύσεις σύμφωνα με τις οποίες είναι ανίκανος σεξουαλικά.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση που κατηγορούμενου, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και για το γεγονός ότι η ιατροδικαστική έκθεση του ανηλίκου δεν έδειξε σημάδια κακοποίησης, με το ΜΟΔ να αποφασίζει ομόφωνα την αθώωση του 55χρονου.

Ε.Π.

Με πληροφορίες από το magnesia news.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ