ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαχητικό συλλαλητήριο διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, τα νοσοκομεία και τα σχολεία λόγω πανδημίας.

Διαμηνύοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το μάρμαρο για μία ακόμα φορά» ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας στην κεντρική του ομιλία κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική «που εκθέτει την υγεία του λαού στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία και τη μη ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Με αναφορές στην ιστορική δικαστική απόφαση καταδίκης της ΧΑ και τις μεγαλειώδεις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Σκόκας, ενώ επικεντρώνοντας στην κατάσταση που επικρατεί λόγω πανδημίας έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως ξεκινά «νέα αντεπίθεση εις βάρος των εργαζομένων».

«Μετά από τρία μνημόνια και δέκα χρόνια καπιταλιστικής κρίσης οι μεγιστάνες του πλούτου και η κυβέρνηση εξ ονόματός τους ξεκινούν αντεπίθεση για να στηριχθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Δεν θα πληρώσουμε το μάρμαρο, δεν συμβιβαζόμαστε με τη δουλειά ήλιο με ήλιο», ανέφερε ο κ. Σκόκας.

Νωρίτερα στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αγροτιά και τους άνεργους αναφέρθηκαν σε σύντομους χαιρετισμούς ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ Αθ. Αθανασιάδης, το μέλος της διοίκησης της ΕΣΕΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Άγ. Τριγάζης, ο γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ Στ. Τσικριτσής και ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας Γ. Παζιάνας.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, σωματεία και φορείς, που έδωσαν δυναμικό παρών στην κεντρική πλατεία μετέχοντας στην κινητοποίηση, η οποία ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ