Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ… (ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ και μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., π. Παντείου
Στο προαύλιο του ”σχολείου” ήταν δύο πιτσιρικάδες. Ο ένας είχε ένα γλυκό στο χέρι του για να το απολαύσει και ο άλλος τον πλησίασε και του απαίτησε με ”τσαμπουκά” να του δώσει το μισό γλυκό , επειδή το ήθελε. Άρχισε λοιπόν σιγά-σιγά με την φοβέρα και με υπονοούμενη  απειλή να του ζητάει να του χαρίσει το μισό γλυκό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα του το έπαιρνε με το ζόρι.
Το καλό παιδί τότε του είπε ότι θα τα πει όλα στην κυρία…Την επόμενη ημέρα πάλι τα ίδια, ο τραμπούκος πιτσιρικάς του ξαναζητούσε γλυκό και το καλό παιδί πήγε στην κυρία για να της κάνει παράπονα, ότι ο συμμαθητής του τον φοβερίζει και τον απειλεί ότι θα τον κτυπήσει και θα του πάρει το γλυκό με το έτσι θέλω. Η κυρία τότε κάλεσε τον τραμπούκο μαθητή  και τον παρακάλεσε να μην κτυπήσει τον καλό συμμαθητή του και να τα βρουν μεταξύ τους και έτσι να του πάρει το γλυκό που τόσο επιθυμούσε .
Την μεθεπόμενη όμως ξανά τα ίδια και χειρότερα. Το καλό παιδί πάλι επισκέφθηκε την κυρία και η κυρία αναγκάσθηκε και ξανακάλεσε τον τραμπούκο μαθητή να του υπενθυμίσει ότι αν το ξανακάνει , γιατί …δεν είναι σωστό και πρέπον , τότε θα τον μαλώσει…Εκείνος όμως δεν καταλάβαινε τίποτα και ….πάλι ”μία από τα ίδια”, γιατί είχε απόλυτα αντιληφθεί ότι η κυρία τον συμπαθεί και δεν πρόκειται ποτέ να τον μαλώσει.
Μετά και από αυτά… ”τα λόγια να αγαπιόμαστε”, ξέφυγε τελείως και άρχισε να βρίζει και να απειλεί πλέον φωναχτά ότι θα δείρει το καλό παιδί και θα του αρπάξει το γλυκό του με βία και με τη σωματική του δύναμη…Τότε το καλό παιδί σκέφθηκε ότι αναγκαστικά είχε δύο επιλογές. Η να του χαρίσει το μισό γλυκό του με την σκέψη όμως, ότι ίσως θα του αρπάξει και το άλλο μισό και στο τέλος μείνει …με την όρεξη , η να αρνηθεί και να αντισταθεί στον τραμπούκο κακό συμμαθητή του, γιατί και αυτός είχε την σωματική δύναμη και το  σθένος να τον αντιμετωπίσει ”στα ίσια” και γιατί επί πλέον συνειδητοποίησε πολύ καλά ότι η κυρία και οι υπόλοιπες κυρίες του σχολείου δεν ήθελαν και δεν επιθυμούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημά του γιατί …”περί άλλων τυρβάζουν”….
Η συνέχεια στα ….”προσεχώς”. … Θα υποκύψει το καλό παιδί στον τσαμπουκά του τραμπούκου συμμαθητή του, η θα ”του σπάσει τον τσαμπουκά ; ”….
Ο Εinstein πάντως είχε πεί ” where there is a will, there is a way”, [ όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος]… καλό παιδί…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ