ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι ιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού και οι Λαρισαίοι μουσικοί του παραρτήματος του Π.Μ.Σ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα Τρίτη 13 Οκτώβρη, στις 7 το απόγευμα, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας απευθύνει προς όλους τους εργαζομένους το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Διαμηνύοντας πως «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν το μάρμαρο για μία ακόμα φορά» η διοίκηση του ΕΚΛ απευθύνει κάλεσμα καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική «που εκθέτει την υγεία του λαού στον κίνδυνο της πανδημίας χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με την εκρηκτική κατάσταση στα νοσοκομεία και τη μη ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς, που με ανακοινώσεις τους δηλώνουν πως θα δώσουν το παρών στην κεντρική πλατεία μετέχοντας στην κινητοποίηση.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ-ειδικευομένων-ΠΓΝΛ συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας στις 13/10/20 για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Με σύνθημα «Δίνουμε Απάντηση! Πραγματική πίεση είναι η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια 13 Οκτώβρη», τα μέλη του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου καλεί σε μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

“Αγωνιστήκαμε από την πρώτη στιγμή των επιπτώσεων της πανδημίας, να μη μείνει κανένας μόνος του, κανένας χωρίς στήριξη!

Συντονιστήκαμε με όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία, οργανώσαμε κινητοποιήσεις, ενημερώσαμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας!

Μπροστά στα τείχη της κοροϊδίας και της αδιαλλαξίας, είναι η στιγμή να υψώνουμε τα δικά μας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να ακουστεί πιο δυνατά ότι δεν θα πληρώσουμε εμείς και αυτήν την κρίση.

Το μέλλον μας δεν είναι η διαρκής μείωση των απαιτήσεων από την ζωή μας. Το μέλλον μας είναι η ζωή και η τέχνη μας στο ύψος των δυνατοτήτων του αιώνα μας!

Δίνουμε απάντηση!

Ενωμένοι στους αγώνες που έρχονται. Κόντρα σε κάθε προσπάθεια καταστολής των κινητοποιήσεών μας. Κόντρα σε κάθε προσπάθεια να ξανασταθεί στα πόδια του ο ναζισμός και ο φασισμός για να σπείρει «δηλητήριο»,  για να βάλουν φρένο στους αγώνες μας. Επαγρυπνούμε, είναι ώρα αποφάσεων και δράσης!

To παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ επιδιώκει συνάντηση με όλους τους Δήμους του Νομού, την Περιφέρεια όπως έκανε και με τον Δήμο Λάρισας ώστε να συζητηθούν στα Συμβούλια οι διεκδικήσεις μας. Θέλουμε να πιέσουμε τοπικές διοικήσεις και κυβέρνηση για συγκεκριμένες δεσμεύσεις :

  1. Μέτρα προστασίας των συναδέλφων και των οικογενειών τους που είναι στα όρια της επιβίωσης.
  2. Να μην προχωρήσει η ΔΕΥΑΛ σε διακοπές νερού.
  3. Να γίνει γενναιά μείωση των δημοτικών τελών
  4. Να πιέσουν οι τοπικές διοικήσεις στην κατεύθυνση όλοι οι συνάδελφοι με προβλήματα επιβίωσης να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Να μην κοπεί σε κανένα το ρεύμα.
  5. Να μη προχωρήσουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων συναδέλφων που αυτή τη στιγμή έχουν χρέη σε Δήμους, Περιφέρεια. Επιπλέον υπάρχει ένα δυναμικό που διαθέτει μια μικρή σχολή, ένα πολιτιστικό σύλλογο, ένα εργαστήρι κλπ και πρέπει να στηριχθεί.
  6. Να στηριχθούν και να υιοθετηθούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στο ΔΩΛ και στη Φιλαρμονική Λάρισας, να δοθούν άμεσα λύσεις από τον Δήμο.
  7. Να στηριχτεί το πολιτιστικό δυναμικό του νομού μας τον χειμώνα. Υπάρχει έτσι και αλλιώς η ανάγκη για πολιτισμό στο λαό και της νεολαία της περιοχής. Να διατεθούν οι υποδομές των Δήμων για project, εκδηλώσεις, παραστάσεις των συναδέλφων είτε ζωντανά, είτε μαγνητοσκοπημένα. Να στηρίξουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια κάθε τέτοια προσπάθεια, οι ιδιωτικοί χώροι έχουν ως κριτήριο το κέρδος, εμείς παλεύομε η τοπική διοίκηση να μην έχει αυτό το κριτήριο.

Η πραγματική όμως πίεση δεν είναι οι συναντήσεις με παράγοντες και τοπικούς άρχοντες αλλά η μαζική συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες που έχουμε κοινά προβλήματα. 

Τρίτη 13 Οκτωβρίου, 7 μμ, στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, φορέων που εκείνη την μέρα οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ