ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου ανακοίνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Ταχυδρομείου, απηύθυνε η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του τμήματος.

«Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι κυβερνώντες πως έχουμε γονατίσει από τη δυσβάσταχτη φορολόγηση και δεν αντέχουμε άλλο την πολυετή και άδικη φοροεπιδρομή. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος κύριοι της κυβέρνησης» ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Μιχάλης Τζιατζιάς.

«Λέμε όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και δίνουμε δυναμικό παρών στην απεργία», τόνισαν οι ομιλητές, περιγράφοντας το διεκδικητικό πλαίσιο ως εξής:

Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.

Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία(Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.

Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

Ακολούθησε σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των Α/θμιων Σωματείων για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com