ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΣΕ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Ανακοίνωση του δ.σ. που καταγγέλλει τους Α.ΔΗ.Κ. επειδή έσπευσαν να υιοθετήσουν την πρόταση της υπουργού

 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του στις 28.9.20, αναγκάστηκε να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αντιδημοκρατικές ενέργειες μεταξύ των οποίων την κατάθεση τροπολογίας στο ΠΔ1/2003 που δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ημέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι υποχρεωμένο να επανέλθει και να επισημάνει ότι:

  • Θεωρεί απαραίτητη εν μέσω πανδημίας την αναβολή των εκλογών για τα Υ.Σ. και ζητάει την παράταση των θητειών των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή.
  • Απορρίπτει κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».
  • Δεν αποδέχεται το Σάββατο ως ημέρα διενέργεια των αρχαιρεσιών και αντιπροτείνει να διεξάγονται σε εργάσιμη μέρα, όπως ίσχυε άλλωστε έως τώρα, χωρίς άδεια.

Δηλώνουμε ότι εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας , η ΕΛΜΕ Ν.Λάρισας θα αποσύρει όλα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που κατέρχονται στις εκλογές, ακυρώνοντας στην πράξη αυτήν την απαράδεκτη διαδικασία.

Καταγγέλλουμε επίσης τις παρατάξεις που έσπευσαν να υιοθετήσουν την πολιτική της κας  Κεραμέως στο συγκεκριμένο ζήτημα (Α.ΔΗ.Κ) και τις καλούμε να σεβαστούν την ομόφωνη θέση της  ΟΛΜΕ για μη συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com