ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Το χέρι στην τσέπη έβαλαν σήμερα οι φερόμενοι ως δράστες των βανδαλισμών σε δημοτικά κτίρια της Ελασσόνας το περασμένο καλοκαίρι, αφού όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Ελασσόνας προχώρησαν στην καταβολή αποζημίωσης ύψους 3.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Οι δράστες, οι οποίοι ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης από το δικαστήριο, υπέβαλαν συμβιβαστική πρόταση προς τον Δήμο Ελασσόνας για τις φθορές που προκλήθηκαν και μετά από έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κατέθεσαν σήμερα το ποσό προκειμένου να τύχουν ευνοϊκών ρυθμίσεων για την παύση της ποινικής τους δίωξης.

Θυμίζουμε πως το περιστατικό, που σχολιάστηκε πολύ στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή καθώς αφορούσε οπαδούς της ΑΕΛ, καταγράφηκε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ με εντολή δημάρχου ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ελασσόνας Γ. Κατσιούρας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στις δημοτικές εγκαταστάσεις, με την αστυνομία να ανακοινώνει άμεσα τη σύλληψη 12 ατόμων από αστυνομικούς του Α.Τ Ελασσόνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

«Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες προέβησαν σε αναγραφή συνθημάτων σε διάφορα κτίρια και μνημεία της πόλης. Κατασχέθηκαν τρία σπρέι, δύο μαρκαδόροι και ένα πανό», ανέφερε μεταξύ άλλων το δελτίο τύπου, ενώ μετά και τη σημερινή εξέλιξη ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας εξέφρασε την ικανοποίηση του και απηύθυνε μήνυμα προς όλους για σεβασμό της δημόσιας περιουσίας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ