ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τεράστιος όγκος αιτήσεων προς διεκπεραίωση στο Πρωτοδικείο της Λάρισας για την έκδοση απαραίτητου δικαιολογητικού

Σε αγώνα δρόμου φαίνεται πως θα χρειαστεί να επιδοθούν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ανάσα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την στήριξη επιχειρήσεων λόγω covid 19, όπως και οι λιγοστοί υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας που διαχειρίζονται αιτήσεις που αφορούν σε δικαιολογητικά απαραίτητα για την κατάθεση του φακέλου τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του paidis.com ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι και η βεβαίωση μη πτώχευσης από το Πρωτοδικείο, ωστόσο οι μόλις 3 υπάλληλοι που εργάζονται στο συγκεκριμένο τμήμα βρίσκονται αντιμέτωποι πέρα από τον τεράστιο όγκο των αιτήσεων και με τον χρόνο, αφού η συγκεκριμένη βεβαίωση απαιτεί χρόνος για την έκδοσή της, με αποτέλεσμα δικαιούχοι που τυχόν εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια κατάθεσης του φακέλου να κινδυνεύουν να βρεθούν εκπρόθεσμοι και εκτός προγράμματος!

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 13 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου και ώρα 15.00, χωρίς παράταση, ενώ έγκυρες πηγές της σελίδας σημειώνουν πως δεν έλειψαν περιπτώσεις αιτήσεων που αφορούσαν στη συγκεκριμένη βεβαίωση που ξεκίνησαν να φτάνουν στο τμήμα του Πρωτοδικείου μία περίπου εβδομάδα νωρίτερα.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως σε περιφέρειες της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Περιφέρεια Μακεδονίας, το πρόβλημα πίεσης του χρόνου αντιμετωπίστηκε με το να γίνεται δεκτή η ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για τη χορήγηση της βεβαίωσης μη πτώχευσης, ωστόσο το Πρωτοδικείο Λάρισας δεν έχει πάρει μέχρι ώρας «πράσινο φως» για κάτι ανάλογο, κάτι που αναμένεται να γίνει τα επόμενα 24ωρα και σε συνεννόηση με τον ΕΦΕΠΑΕ.

Το Πρωτοδικείο Λάρισας προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση περίπου 100 βεβαιώσεων την ημέρα, ενώ για το σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε ενημερώθηκε ήδη η Προϊσταμένη της υπηρεσίας και αρχές της ερχόμενης εβδομάδας δρομολογήθηκε και συνάντηση με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Δ. Ρασιδάκη για την καλύτερη αντιμετώπισή του.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ